Trenutno čitaš
Ana Rucner priprema koncertni spektakl u Sarajevu!

Ana Rucner priprema koncertni spektakl u Sarajevu!

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Virtuozna violončelistica Ana Rucner vraća se pred sarajevsku publiku, nakon dugih 9 godina koncertom koji će održati u petak, 4. marta, u Velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra, u 20 sati!

ana rucner koncert

Na koncertu koji će se održati u susret Danu žena, Ana Rucner premijerno predstavlja svoj novi koncertni show uz muzičke ritmove s Balkana. Na ovoj regionalnoj premijeri, Ana Rucner po prvi put nakon dvadesetogodišnje karijere u klasičnoj i crossover muzici, predstavlja svoj novi world music muzički izraz, te će joj se u okviru koncerta pridružiti i poznati romski trubački orkestar – Orkestar Elvisa Bajramovića, rock-bubnjar Marko Duvnjak i kao posebna gošća s kojom će izvesti blok najljepših sevdalinki – neprikosnovena kraljica sevdaha Hanka Paldum!

Zagrepčanka Ana Rucner iza sebe ima bogatu, dvadesetogodišnju karijeru u toku koje je održala mnogobrojne koncerte u čitavoj Evropi, Americi, Australiji, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Indiji, a iza nje su i vrlo uspješne koncertne turneje u Kini.

U regiji već dugo uživa status jedne od najpoznatijih i najtraženijih klasičnih i crossover muzičkih umjetnica, a sada je svojim brojnim poklonicima odlučila pripremiti pravo iznenađenje – novi muzički projekat i etno album predstavljajući se u potpuno neočekivanom izdanju!

„Izuzetno sam sretna što ću se po prvi put na koncertu predstaviti u ovoj postavi, sa sjajnim muzičarima, Orkestrom Elvisa Bajramovića i bubnjarom Markom Duvnjakom. Posebno mi je velika čast da ću pozornicu podijeliti s Hankom Paldum i da napokon predstavljam svoj novi muzički projekat. Iako me svi povezuju s klasikom, moja duša oduvijek naginje muzici koja je prepuna istinske strasti, čežnje, ritma, muzike iz naroda“, otkriva Ana Rucner, koja je violončelo prvi put u ruke uzela, još kao mala djevojčica, s nepunih 7 godina.

Publika je već krajem prošle godine imala priliku čuti njen singl „Esma“, inspirisan kraljicom romske muzike Esmom Redžepovom, koji je gromoglasno najavio njen novi projekat. A sada napokon slijedi iščekivana promocija projekta, koja će se održati  upravo na predstojećem koncertu 4. marta u Sarajevu.

ana rucner koncert
Foto: Željko Koprolcec

„Odrasla sam u porodici poznatih klasičnih muzičara, gudača. Ali, cijeli sam život sam gledala majku, koja bi poslije svakog klasičnog koncerta, na after-party-ju, izvadila čelo i zasvirala Oči Čornije, Čaje Šukarije i slične divne kompozicije i doslovno napravila lom! I moram priznati, za sve ove godine, jedva sam čekala da svoj san sprovedem u djelo i da zasviram s romskim duvačkim ansamblom muziku, koja mi je u krvi!“, otkriva popularna profesorica violončela.

Ana je za predstojeći koncert pripremila repertoar, koji će publiku provesti od rock obrada klasične muzike do obrada poznatih muzičkih filmskih tema, pa sve do bezvremenskih pjesama s naših prostora, poput Čaje Šukarije, Đelem, Đelem, Ciganka sam mala i još mnogih drugih.

„Ovo je uistinu svjetska premijera ovog muzičkog programa, a odlučila sam se premijeru održati u Sarajevu jer je to grad, koji me svojom ljubavlju osvojio još 2016. godine, kada sam Bosnu i Hercegovinu predstavljala na Eurosongu zajedno s Deenom, Dalal i Jala Bratom. Tada sam puno vremena provela u Sarajevu i zaljubila sam se u ovaj grad i njegove ljude“, otkriva Ana Rucner.

Pročitaj

Predstojeći koncert Ane Rucner podržali su i partneri koncerta: kao službena voda Sarajevski Kiseljak, brend Alma Ras, kompanije Planika i Park Residence Premium Living, dok je hotel-partner koncerta Hotel Hills Sarajevo.

Svakako je važno naglasiti i činjenicu da se Ana Rucner na predstojećem koncertu u BKC-u, predstavlja kao violončelistica, ali i kao vokalistica, koja će pred sarajevskom publikom dio svog novog repertoara i otpjevati!

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl mogu se kupiti u sistemu www.kupikartu.ba i na blagajni BKC-a.

Vidimo se na koncertu!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum