Trenutno čitaš
Sve što trebaš znati o Marsu koji vlada znakom Ovna

Sve što trebaš znati o Marsu koji vlada znakom Ovna

Svaki znak zodijaka neke od svojih isključivih karakteristika može pripisati energiji planete, koja njime upravlja i vlada. U slučaju inovativnih Ovnova, koji su poznati po svom čvrstom i sigurnom stavu, akciji i ambicioznim srcima, možemo reći da veliki dio svoje hrabrosti i upornosti, duguju crvenoj planeti koja gospodari njima.

Foto: Ultra magazin

Ovi impulsivni vatreni znakovi su hrabri i uvijek spremni za prijateljsko nadmetanje, a to je ono što je kamenita planeta u astrologiji: odlučnost, sukob, strast i iskonski instinkti.

“Mars je taj koji Ovnu daje energiju inicijative, intezivne i beskrajne fizičke snage. Marsov uticaj na Ovna je ono što podstiče žeđ ovog vatrenog znaka za vođstvom i želju da bude nezaustavljiva sila”, kaže Narayana Montúfar. Ovnovi su zbog svog kosmičkog vladara Marsa postali simbol snage, odlučnosti i spremnosti suočavanja sa svakom vrstom sukoba.

Planeta Mars je odgovorna za strast i odlučnost, tako da donosi i podstiče mnogo pozitivnih stvari kada putuje zodijakom. Astronom Galileo Galilei bio je prvi, koji je koristio teleskop u astronomiji za posmatranje Marsa 1609. godine. Još tada ustanovljeno je da je Mars specifičan po svojoj crvenoj boji i stjenovitom terenu. I u grčkoj i u rimskoj mitologiji, Mars je simbol Boga rata i vođe na prvoj liniji sukoba, pa je razumljivo da vlada Ovnom, koji nosi reputaciju prirodnog vođe.

Ultra magazin

Mars predstavlja iskonskije dijelove života, poput prirodnih impulsa: agresije, akcije i seksa. U astrologiji, Mars je planeta nagona, ambicija, strasti i akcije. To je oličenje sirove muške (ili yang) energije, koja nam pomaže da idemo za onim što volimo i želimo.

Mars je planeta strasti i akcije, što objašnjava zašto Ovan voli da preuzme kontrolu i probije svoj put, kako bi dobio ono što želi. Ovan se ne plaši da bude prvi u bilo čemu, što je uglavnom zbog toga što ga predstavlja planeta ambicija. Na najvišoj vibraciji, Ovan svojim primjerom otvara put onima koji žele ići naprijed. Ovan je vođa čopora zbog svoje nevjerovatne količine volje i izdržljivosti. Spremnost kardinalnog znaka za akciju i spremnost da predvodi čopor su pod velikim uticajem Marsa, inspirišući Ovna da teži uvijek da bude na prvom mjestu.

Pročitaj

Foto: ultra magazin

Odvažnost i inicijativa su samo neke od karakteristika, koje dobijamo od crvenog kosmičkog gospodara. Ali ova planeta ima i svoju sjenovitu stranu, koja može uticati na strastvene, ishitrene reakcije. Mars je taj koji Ovnovima daje epitet najimpulsivnijeg znaka zodijaka, jer se crveni gospodar odnosi na najprimarnije instinkte za ljutnjom, agresijom i preživljavanjem.

Enrgičnost, inicijativa, snaga volje, borbenost i entuzijazam, samo se neke od karakteristika kojima Mars definiše Ovna, vođu zodijaka koja isijava ponosom i samopouzdanjem. Avanturistički i optimistički duh kojim je Mars nagradio Ovnove, čini da oni kroz neumornost, borbenost, istrajnost dostižu visoko postavljene ciljeve.

Izvor: bustle.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum