Trenutno čitaš
Adele nagradu BRIT Awards posvetila svom sinu i bivšem suprugu

Adele nagradu BRIT Awards posvetila svom sinu i bivšem suprugu

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Popularna britanska pjevačica dominirala je na dodjeli nagrada na BRIT Awards, ponijevši kući čak 3 gonga sa najveće ceremonije dodjele nagrada u muzičkoj industriji. Pjevačica iz Totenhema, osvojila je nagradu za pjesmu godine Easy on Me, kao i za izvođačicu godine i album godine.

Nagradu za najbolji album, ova emotivna pjevačica posvetila je svom sinu Angelu i bivšem suprugu Simonu Koneckiju, jer je album kako je navela „zaista o njima“. Dodala je: “Ponosna sam na sebe što sam se držala svog oružja i objavila album o nečemu tako ličnom za mene… Ljudi to više ne rade toliko.”

Tokom ceremonije Adele je izvela pjesmu I Drink Wine sa svog četvrtog studijskog albuma, koji se nalazi na vrhu liste, a bila je odjevena u zlatnu balsku haljinu. Njen nastup uslijedio je nakon što je u kratkom roku odgodila svoje nastupe u Las Vegasu, a na njeno mjesto je stupio dobitnik Gremija, zvijezda country muzike Keith Urban.

Među mnogim megazvijezama, Adele je bila najdominantnija i najupečatljivija na ovoj prstižnoj dodjeli nagrada što se tiče muzičke industrije.

Foto: standard.co.uk/news/uk

Ed Sheeran je osvojio nagradu za najboljeg pisca pjesama, a reperka Little Simz osvojila je nagradu za najbolju novu izvođačicu.

Little Simz, iz Islingtona, posvetila je svoj pobjednički govor inspirisanju djece iz različitih sredina da “nastave da sanjaju”. Izlazeći na scenu sa svojom majkom, rekla je: “Odrasla sam na imanju. Ja sam nezavisna umjetnica i biti ovdje večeras i primiti ovu nagradu je toliki blagoslov. Tako sam zahvalna.”

Dua Lipa osvojila je svoju šestu BRIT nagradu za pop/RnB izvođačicu, dok je rok pjevač Sam Fender kući odnio nagradu za najbolji alternativni/rok nastup.

U međuvremenu, Becky Hill je odnijela nagradu za najbolju plesnu glumu, svoju prvu BRIT nagradu. Sa suzama u očima je rekla: „Prošlo je šesnaest godina otkako postoji plesna kategorija i čast mi je što sam večeras osvojila ovu nagradu“.

Foto: standard.co.uk

Reper Dejv je odnio nagradu za najbolji rep/hip hop/grime nastup, a takođe je zatvorio ceremoniju epskom mješavinom pesama. Prihvativši svoj gong, Dave je rekao: „Reperi su srušili toliko barijera u ovoj industriji“.„Ja sam samo dečko koji zaista voli muziku. Biti ovdje i dijeliti binu sa nekim od najboljih repera je nešto najbolje.”

Ove godine na ceremoniji dodjele nagrada nastupila je britanska postava uživo, uključujući Davea, dobitnicu nagrade za zvijezde u usponu Holly Humberstone, Liama ​​Gallaghera i Little Simza.

Mo Gilligan je takođe izazvao smijeh publike, nakon što je pozvao Borisa Džonsona da prisustvuje emisiji. On se našalio: „Svi volimo žurke… Kad smo kod žurki, Borise, znam da gledaš, znam da voliš žurku, ajde momče, siđi dole.”

Pročitaj

Američka kantautorica Olivia Rodrigo, ponijela je nagradu za međunarodnu pjesmu godine sa Good 4 U, dok je Billie Eilish, koja bi ove godine trebala biti naslovnica Glastonburyja, osvojila nagradu za najboljeg međunarodnog izvođača.

Wolf Alice je osvojila BRIT nagradu za najbolji bend, izdržavši oštru konkurenciju grupa uključujući Coldplay, Little Mix i London Grammar.

Bruno Mars i Anderson Paak – zvani Silk Sonic – osvojili su nagradu za najbolju međunarodnu grupu.

Britanska akademija se suočila sa pritiskom da ove godine, ukine svoje posebne nagrade za muškarce i žene i ukinula je rodne kategorije, uvodeći rodno neutralne gongove. Organizatori su rekli da žele da događaj muzičke industrije učine, “što je moguće inkluzivnijim”.

Izvor: standard.co.uk

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum