Trenutno čitaš
Sve što trebaš znati o planeti koja vlada tvojim znakom horoskopa

Sve što trebaš znati o planeti koja vlada tvojim znakom horoskopa

Planete u astrologiji čine srce i dušu ove mistične nauke. Analiziranje kretanja planeta kroz horoskopske znakove, kao i tumačenje aspekata koje oni formiraju jedni s drugima na svojim putovanjima je ono što astrologija jeste. Razumijevanje značenja svake planete, sastavni je dio produbljivanja ličnog kosmičkog putovanja.

Foto: ultra magazin

Svaka od planeta u astrologiji simbolizuje različite dijelove nas samih – uključujući način na koji razmišljamo, izražavamo svoju ljubav i jurimo za svojim ciljevima. Svaki horoskopski znak ima vladajuću planetu, a kvalitete planeta imaju veliki uticaj na energiju znakova kojima vladaju.

Ovan – kosmički vladar Mars

Usijana planeta Mars vlada vatrenim znakom Ovna, prvim znakom zodijaka. Mars u astrologiji predstavlja strast, agresiju i način na koji jurimo svoje ciljeve – a njegov ratnički duh se lako izražava kroz znak Ovna i ovnovsko pruzimanje odgovornosti. Mars pomaže Ovnu da posjeduje visok nivo energije i moćne liderske vještine, tako da napreduje prema svim svojim ambicioznim ciljevima uprkos svemu.

Bik – kosmički vladar Venera

Romantična Venera je planeta ljubavi, koja vlada luksuzom i zadovoljstvom. Zbog toga se osjeća kao kod kuće u području dekadentnog i senzualnog Bika. Ovaj zemljani znak stavlja fokus na materijalne stvari i čulna iskustva. Vidimo Venerin uticaj na Bika, kada je u pitanju njihova ljubav prema zadovoljstvu, raskoši i uživanju.

Foto: Ultra magazin
Blizanci – kosmički vladar Merkur

Blizanci su društveni i intelektualni znak, a njegov astrološki gospodar je planeta komunikacije i razmišljanja. U vazdušnom znaku Blizanaca, Merkur postaje najrazgovijetniji i najpromišljeniji. Radoznala priroda Blizanaca savršeno se slaže s Merkurovom vještinom za dijeljenje informacija i učenje novih stvari. Merkurov uticaj na znak Blizanca je izražen, kada je riječ o njihovim jakim komunikacijskim vještinama i želji za stalnim učenjem novih stvari.

Rak – kosmički vladar Mjesec

Mjesec upravlja emocijama i osjećanjima, a u astrologiji vlada osjetljivim vodenim znakom Raka. Kao najempatičniji i najbrižniji znak zodijaka, Rak dopušta da intuitivna i brižna priroda Mjeseca u potpunosti isijava kroz njegov znak. Za pristup životu koji je orijentisan na osjećaje upravo je zadužen Mjesec. Kao što Mjesec mijenja svoje faze tako i Rakovi vrlo lako mogu mijenjati svoje raspoloženje.

Foto: Ultra magazin
Lav – kosmički vladar Sunce

Lavovi su jedini znak kojim vlada zvijezda u centru našeg Sunčevog sistema. Sunce vlada identitetom, kreativnošću i osjećajem vitalnosti, a svega toga samouvjereni i samoizražajni Lavovi imaju mnogo. Poput svog astrološkog gospodara, Lav voli da bude u centru pažnje, ali ovaj vatreni znak unosi i toplinu i pozitivnost i daje sjaj svemu što dotakne.

Djevica – kosmički vladar Merkur

Merkur je jedna od planeta, koja vlada nad dva horoskopska znaka u modernoj astrologiji – pa dok je jedna Merkurova strana usmjerena na komunikaciju i odlazi Blizancima, njegova analitička strana isijava kroz znak Djevice. Zemljani znak čija se energija izuzetnog zapažanja ističe u održavanju stvari urednim i organizovanim. Merkurov logistički uticaj na Djevicu se oslikava u njihovom oštrom oku za detalje i njihovoj sposobnosti zapažanja grešaka.

Vaga – kosmički vladar Venera

Pored Bika, Venera vlada vazdušnim znakom Vage — znakom ravnoteže i harmoničnih odnosa. Dok Venerina senzualna strana dolazi do izražaja u Biku, Vaga je usredsređena na stvaranje mira i izgradnju partnerstva tako da Venerina energija koja voli harmoniju i romantiku pripisuje se Vagi. Pod uticajem Venere je estetsko, umjetničko zapažanje i želja za stvaranjem ljepote po kojima je Vaga poznata.

Foto: pixabay
Škorpija – kosmički vladar Pluton

Planeta za koju tvrde da je gladna moći vlada znakom Škorpije. Pluton je dobio ime po Bogu podzemlja, a ova mala, ali moćna planeta vlada transformacijama i svime što je skriveno ispod površine naše psihe. Slično tome, Škorpija je prirodno zaokupljena ezoteričnim aspektima postojanja i želi da istražuje neistražene dubine.

U tradicionalnoj astrologiji, Mars vlada Škorpijom, a ovaj vodeni znak ima vibracije marljivosti i strategije koju dobija od  svog usijanog gospodara. Škorpija je moćna i mistična i poput svog tradicionalnog vladara, odlučna je da ostvari svoje ciljeve.

Strijelac – kosmički vladar Jupiter

Jupiter je planeta sreće i ekspanzije. Vatreni znak Strijelac poznat je po tome što je optimističan i slobodouman, a to može zahvaliti Jupiterovom radosnom i idealističkom uticaju. Baš kao i njegova vladajuća planeta, Strijelac voli učiti, putovati i širiti svoje vidike. Preko Strijelca, Jupiter može isprobati nove stvari, vidjeti nova mjesta i ugasiti svoju žeđ za filozofskim rastom na način na koji to ne može ni u jednom drugom znaku.

Jarac – kosmički vladar Saturn

Ozbiljna planeta Saturn vlada kardinalnim zemaljskim znakom zodijaka, Jarcem. Energija Jarca se sastoji u marljivosti i pragmagtičnosti tako da radi u savršenoj simbiozi sa Saturnovom tvrdom ljubavlju i pristupom koji slijedi pravila. Pragmatični Jarac je disciplinovan i vrijedan, što zadovoljava Saturnovu potrebu za strukturom. Iako se Saturn ponekad može smatrati restriktivnom silom u astrologiji, njegov uticaj je upravo ono što Jarcu daje prednost u postizanju ciljeva – oni znaju kako da se ulože u posao potreban za postizanje velikih stvari bez ikakvih prečica.

Pročitaj

Foto: Ultra magazin
Vodolija – kosmički vladar Uran

Čudesni Uran vlada inovativnim i vazdušnim znakom, Vodolijom. Uran je neobična planeta zodijaka zbog iznenadnih promjena i naleta inspiracije. Energija Vodolije je pod velikim uticajem ove buntovne i revolucionarne vibracije, jer ovaj zračni znak napreduje i izbjegava tradiciju u korist novih futurističkih ideala. Kada se Uran nađe u Vodoliji zaista može doći do izlaženja izvan okvira.

U tradicionalnoj astrologiji Vodolijom vlada stroga planeta – Saturn. Iako se Saturnova orijentacija i odgovorna oštrica možda ne čini usklađena s vibrom ovog nekonvencionalnog vazdušnog znaka, njegov uticaj može pomoći da vidimo strukturu i ozbiljnost koja se nalazi ispod Vodolijinih vizionarskih planova.

Ribe – kosmički vladar Neptun

Neptun je planeta iluzija i snova i vlada osjetljivim vodenim znakom Riba. Energija Riba je emocionalna, poetska i sklona duhovnom što može zahvaliti svom kosmičkom vladaru. Ribe prati reputacija da žive u sanjivom svijetu mašte i žude za bijegom od svakodnevnog života, da su povezane direktno s iluzivnim velom boje ruže koji planeta Neptun prekriva preko svega što dotakne.

U tradicionalnoj astrologiji, mističnim Ribama vlada Jupiter — planeta sreće i ekspanzije. Ovaj uticaj naglašava duhovnu prirodu Riba i snažan smisao za idealizam.

Izvor: bustle.com

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum