Trenutno čitaš
Kolač od jabuka i karamel sosa

Kolač od jabuka i karamel sosa

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Za ovaj ukusan kolač od jabuka i karamel sosa ti je potrebno 30 minuta.  Uživaćeš u svakom zalogaju ovog ukusnog jesenjeg deserta.

Sastojci:

Za koru:

  • ⅓ šolja šećera
  • ¼ šolje smeđeg šećera
  • 1 ½ šolje višenamenskog brašna
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • ¼ kašičice soli
  • 10 kašika ohlađenog neslanog putera, isječenog na kockice
  • ½ kašičice čistog ekstrakta vanile
  • ⅓ šolja zobi
  • ¼ kašičice mljevenog cimeta

Punjenje od jabuka:

  • 3-4 šolje oguljenih, tanko narezanih jabuka (oko 3-4 jabuke)
  • 1 kašika brašna za sve namene
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica limunovog soka

Preljev:

⅓ šolja karamel sosa

celebratingsweets.com

Priprema:

Zagrij rernu na 180 stepeni. Tepsiju obloži folijom ili papirom za pečenje.

Ručnim mikserom ili samostojećim mikserom umuti šećer, smeđi šećer, brašno, prašak za pecivo i so dok se ne sjedine. Dodaj puter i vaniliju i miješaj dok se puter ne razbije na male nepravilne komade. Ako je potrebno, prstima utrljaj puter u brašno. Kada je smjesa mrvičasta, a puter veličine kamenčića, stavi u frižider dok pripremaš fil.

U posebnoj posudi pomiješaj sve sastojke za fil od jabuka. Miješaj dok se dobro ne sjedini.

Pročitaj
krofne

Pola smjese za koru sipaj u posudu za pečenje. Utisni smjesu u ravnomjeran sloj da se formira kora. Preostalu smjesu ostavi sa strane. Na koru dodaj jabuke. Ređaj ih u čvrste slojeve, preklapajući komade. Umešaj ⅓ šolje zobenih pahuljica i ¼ kašičice cimeta u ostatak tijesta. Pospi po jabukama tako da malo pritisneš da se formiraju grudvice.

Pokrij folijom i peci 30 minuta. Skini foliju i peci još 25-30 minuta, dok korica ne porumeni, a jabuke ne omekšaju. Stavi pleh na rešetku da se ohladi. Prelij karamel sosom.

Posluži toplo, sobne temperature ili ohlađeno. Prelij sladoledom i karamel sosom.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum