Trenutno čitaš
Pripremi se za radikalne promjene: Venera je u Djevici

Pripremi se za radikalne promjene: Venera je u Djevici

Bingo - Osmomartovski projekat
Bingo - Osmomartovski projekat

Planeta ljubavi i novca, Venera, konačno se kreće iz Lava u Djevicu 8. oktobra. Venera, koja je u vatrenom znaku od 5. juna plus retrogradni hod od 22. jula do 3. septembra, kreće se naprijed donoseći radikalnu promjenu. Srećom, dan prije nego što Venera uđe u Djevicu, završava se faza sjene njene retrogradnosti u Lavu. To znači da svoje frustracije možemo ostaviti iza sebe započevši putovanje koje će povećati naša zadovoljstva, finansije i romantične trenutke.

Iako Djevica nije nužno omiljeni znak za Veneru (jer nije tako sanjiv kao egzaltacija u Ribama, koje je Venerino omiljeno mjesto za boravak), ova jesen će nas učiniti manje pragmatičnim kada je u pitanju romansa. Venera je u “padu” u Djevici, zbog činjenice da zaljubljena planeta postaje oprezna i kritična kada je u zemljanom znaku. Ovaj položaj pokazuje naklonost i obožavanje tako što se brinemo o jednostavnijim stvarima u životu za svoju drugu osobu ili simpatiju. Sposobni smo pomoći u poslovima, kućnim poslovima i biti beskrajno rame za plakanje. Želimo da postupimo “ispravno”, čak i ako to znači da svoje potrebe stavljamo na drugo mjesto.

Instagram/morysetta

Venerino zadržavanje u Djevici ove jeseni donosi promjenu vibracije koja će biti dobro prihvaćena – iako je njena prva stanica opozicija strogom retrogradnom Saturnu u Ribama, 10. oktobra, zbog čega se osjećamo nevoljeno i nesposobno da njegujemo druge. Naše samopouzdanje bi moglo biti pogođeno, kao i ograničenje potrošnje na kreditnim karticama i bankovnom računu. Ovo je sjajan dan da počnemo ulagati u sebe i dati sebi prijeko potrebnu pažnju da podignemo svoje samopoštovanje.

Tokom ovog vremena, Venera je osnažena od strane Jupitera, ali Jupiter nije osnažen od strane Venere. Ukratko, željećemo proširiti svoje želje, ali nećemo moći jer će nas Venera natjerati da se fokusiramo na detalje, a ne na širu sliku. Pa ipak, naše finansije i srca će cvjetati i širiti se. Kada se ove dvije planete ljube u kosmosu, one proširuju našu želju za rizikom kada je u pitanju izražavanje naših najdubljih osjećaja (emocija koja će svoj savršeni oblik dostići 22. oktobra, kada se ove planete povežu). Naravno, postojaće strijepnja prije nego što se posvetimo budžetu ili vezi, dok pravimo liste u svojoj glavi o tome da li želimo ili ne želimo da idemo određenim putem. Međutim, zadnja sedmica oktobra je najbolja za partnerstva. Mudro ulaganje našeg vremena i resursa je ključno.

Retrogradni Neptun u Ribama aspektuje Veneru 3. novembra, a ova iluzivna konfiguracija nas podstiče da bez brige skočimo u zanosne talase ljubavi. Htjećemo vjerovati u dobro drugih, čak i ako su njihovi postupci pokazali suprotno. Pazite na prevaru oko novca u ovom trenutku, jer bismo lako mogli biti prevareni zbog naših osjećaja povjerenja i simpatije. Naša intuicija bi mogla biti zamagljena, jer nismo u mogućnosti odlučiti kojim putem da krenemo kada prebacujemo situacije i odnose na viši nivo. Nemojte se previše obeshrabriti 3. novembra: to je samo jedan trenutak. Stvari će biti bolje i lakše.

Pročitaj

Instagram/@morysetta

Ako želite da ostvarite bilo kakve romantične ili finansijske ciljeve tokom Venerinog putovanja u Djevici, imperativ je da se povežete sa svojim tijelom i zemljom.

Glavni tranziti koji se dešavaju tokom Venere u Djevici:

  • 8. oktobar: Venera prelazi u Devicu, dodajući praktičnost ljubavi i novcu.
  • 10. oktobar: Venera se suprotstavlja retrogradnom Saturnu u Ribama, ograničavajući naše samopouzdanje i finansije.
  • 22. oktobar: Venera aspektuje retrogradni Jupiter u Biku, donoseći sreću u naše romantične živote i podstičući nas da budemo oprezni prije nego što reagujemo impulsivno.
  • 31. oktobar: Venera u trigonu sa retrogradnim Uranom u Biku, pojačava želju da se oslobodimo obaveza i prihvatimo našu jedinstvenost.
  • 3. novembar: Venera aspektuje retrogradni Neptun u Ribama, stvarajući sanjivu atmosferu u našim životima.
  • 6. novembar: Venera u trigonu sa Plutonom u Jarcu, dozvoljava našim strastima i želji da zablistaju.
  • 8. novembar: Venera ulazi u Vagu i započinje potpuno novi ciklus, flertujući kroz romantične i finansijske teme.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum