Indomie nudle skoro svi vole, jer se spremaju brzo i lako! Sve što je potrebno je da ih staviš u vrelu vodu, prokuvaš i sačekaš nekoliko minuta da omekšaju. Onda možeš do mile volje da eksperimentišeš sa sastojcima i dodacima.
Ipak, mi smo ovog puta pronašli sjajan recept, koji će ti se sigurno dopasti!
Sastojci za ukusno jelo:
- 2 pakovanja Indomie nudli
- 150 grama pilećeg bijelog mesa
- 1 crvena paprika
- 1 mrkva
- 1 mladi bijeli luk
- 1 mladi crveni luk
- Korijander
- 5 kašika soja sosa
- 5 kašika ulja od susama
- 1 kašičica gustina
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice sode bikarbone
Priprema je veoma jednostavna:
Pileće meso isjeci na tanke trake. Napravi marinadu od 1 kašike soja sosa, gustina, šećera, soli, sode i 4 kašike vode. Ostavi piletinu da se marinira oko pola sata.
U međuvremenu potopi Indomie nudle u vrelu vodu i pusti da odstoje 3 – 5 minuta, u zavisnosti od instrukcija na pakovanju. Kada su omekšale ocijedi i dodaj par kašika susamovog ulja i promiješaj.
U voku ili tiganju zagrij ulje. Ocijedi piletinu od viška marinade i proprži. Ako je piletina tanko sječena trebaće oko nekoliko minuta. Izvadi piletinu i nakon toga na jakoj vatri proprži bijeli luk. Dodaj sjeckanu mrkvu i papriku, Proprži par minuta da povrće omekša (ali ne u potpunosti). Dodaj Indomie nudle i piletinu i dobro promiješaj. Skloni sa vatre i dodaj preostali soja sos i susamovo ulje. Na kraju dodaj isječeni mladi crvenii luk i korijander.
*Dodatni savjet: Soda i gustin su „tajni sastojci“ koji će učiniti da piletina bude sočna i mekana.
Za prženje koristi ulje koji nema ukus (kao maslinovo ulje). Susamovo ulje se koristi samo za davanje arome, nikako za prženje.
S obzirom da se svo povrće prži na jakoj vatri i kratko, bitno je da bude jednake veličine, kako bi se ravnomjerno ispržilo. Bijeli luk nasjeckaj krupnije, kako ne bi pregorio.
Prijatno!