Indomie nudle se mogu pripremiti na bezbroj načina, a popularna food bloggerka Maja Gojić – Mirisi iz Majine kuhinje, otkrila nam je jedan poseban recept. Švedske ćufte sa Indomie nudlama su izazvale mnogobrojne reakcije na Majinim profilima na društvenim mrežama, a mnogobrojni pratioci su komentarisali kako jedva čekaju da probaju ovaj specijalitet. Pripremi za tren oka i uživaj u ovom ukusnom jelu već danas!
Od sastojaka ti je potrebno:
- 400 gr miks junetina teletina provučeno 2x kroz mašinu,
- 2 manja crvena luka,
- 1 kašikica peršuna,
- 25 gr hljebnih mrvica,
- 1 jaje,
- začini po ukusu: luk crveni i bijeli, paprika, so, biber i suvi začin (vegeta, bio začin ili šta već koristiš).
Sos:
- 80 gr maslaca,
- 3 kašike spelte tip 630,
- 500 ml telećeg temeljca (ako praviš pileću supu može i pileći, bude odlično),
- 2 kašike Worcestershire sosa,
- 1 kašika soja sosa,
- 220 ml vrhnja,
- malo peršuna,
- soli i bibera,
- 2 pakovanja Indomie nudli – govedina.
Priprema je brza i jednostavna:
Meso i sve sastojke sjedini u posudu i napravi loptice od 60 gr (jedna će biti malo veća). Peci ih na maslacu u poklopljenoj tavi, dok ne porumene sa svih strana. Izvadi ih na tanjir.
U toj masnoći istopi puter, dodaj brašno te dobro i brzo promješaj. Lagano dodaj sve ostale sastojke i na kraju vrhnje za kuhanje. Krčkaj 3 minute sos potom vrati ćufte u njega. Pospi sa malo peršuna.
Indomie nudle skuhaj tri minute, prelij sos preko njih i stavi ćufte.
Uživaj u ovom brzom i ukusnom jelu! Prijatno!