Trenutno čitaš
Evo ko je sve slavio na ovogodišnjoj dodjeli Emmy nagrada!

Evo ko je sve slavio na ovogodišnjoj dodjeli Emmy nagrada!

Na 74. dodijeli famozne nagrade Emmy, serija “Naslijeđe” dobila je nagradu za najbolju dramsku seriju, dok je serija “Bijeli lotos” proglašena najboljom mini – serijom, a “Ted Lasso” serija dobila je Emmyja za najbolju komičnu seriju.

Foto: tvinsider.com

Serija u kojoj je prikazana porodica koja se bori za jedan od najvećih medija i zabave na svijetu, te prati živote članova te iste porodice, dobila je Emmyja za najbolju dramsku seriju. U konkurenciji za najbolju dramu bile su, među ostalima, i serije “Igra lignje”, “Nazovi Saula”, “Euforija”.

Za najbolju mini – seriju proglašena je serija “Bijeli lotos” čija radnja se razvila oko luksuznog odmarališta, njegovih radnika i bogatih gostiju. Oštra društvena satira osvojila je Emmyja i postala pobjednik večeri.

“Ted Lasso” je serija koja drugu godinu zaredom osvaja nagradu za najbolju komediju, a glavni glumci Jason Sudeikis i Brett Goldstein takođe su drugi put proglašeni najboljim glumcem u komediji i najboljim sporednim glumcem.

Za ulogu u popularnoj seriji “Igra Lignje” za najboljeg dramskog glumca Emmiyja je dobio Lee Jung-jae i tako postao prvi južnokorejski glumac koji je dobio ovu veličanstvenu nagradu, a da njegova uloga nije na engleskom jeziku. Hwang Dong-hyuk takođe iz serije “Igra lignje” nagrađen je Emmyjem za najboljeg reditelja dramske serije.

Jean Smart je dobila nagradu za najbolju glumicu u komediji za ulogu u seriji “Komičari”, dok je Zendaya proglašena najboljom dramskom glumicom za ulogu u seriji “Euforija”.

Pročitaj
furiosa

Zendaya iz “Euphorije” je postala najmlađa dvostruka glumačka pobjednica, jer je dobila svoju drugu nagradu za najbolju dramsku glumicu u HBO-ovoj hvaljenoj tinejdžerskoj dramskoj seriji.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum