Bilo da priređuješ popodnevnu čajanku, spremaš se za nedjeljni ručak ili tražiš lagani ručak, ovaj sendvič od krastavca sa krem sirom od kopra je tako divan da se nećeš moći zasititi.
Sastojci:
- 230g krem sira, sobne temperature
- 2 luka, tanko narezana
- 2 kašike svježeg kopra, isjeckanog
- 1 čajna kašičica sitno narendane korice limuna
- 1/4 čajne kašičice košer soli
- 1/4 čajna kašičica svježe mljevenog crnog bibera
- 8 kriški integralnog kruha
- 1 krastavac vrlo tanko narezan
Priprema:
U srednjoj posudi pomiješaj krem sir, mladi luk, kopar, limunovu koricu, so i biber.
Odsijeci kore sa hljeba, rezerviši za drugu upotrebu, kao što su mrvice hleba ili krutoni.
Na svaku krišku hljeba namaži smjesu krem sira, a zatim položi krastavac. Zatvori sendviče preostalim kriškama.
Nareži na četvrtine i posluži.
Ključne riječi