Trenutno čitaš
Bowiev singl „Modern Love” u novom ruhu

Bowiev singl „Modern Love” u novom ruhu

Parlophone Records sa ponosom najavljuje izdanje sa muzikom iz filma Bretta Morgena „Moonage Daydream“, koji je već dobio sjajne kritike a u bioskope stiže u septembru.

singl modern love
MOONAGE DAYDREAM_2022 Starman Productions, LLC. The David Bowie Archive

Ovo ostvarenje ističe kreativnost i genijalnost jednog od najuticajnijih umjetnika našeg vremena. Nikada ranije viđeni snimci, nastupi i muzika smešteni u kaleidoskop Bowievih talenata, vode gledaoca kroz svojevrsno duhovno muzičko putovanje. Film je vođen naracijom Davida Bowiea i prvi je zvanično odobren film o umjetniku.

Budući album sa muzikom iz ostavrenja „Moonage Daydream“ sadrži pjesme iz Bouvijeve karijere, materijal koji do sada nije bio dostupan javnosti, specijalne mikseve pjesama koji su pravljeni specijalno za film i ovo izdanje kao i Bowieve replike.

singl modern love
COVER, David Bowie – Modern Love (Moonage Daydream Mix)

Poseban kuriozitet je snimak medlija „The Jean Genie/Love Me Do/The Jean Genie“ snimljenog uživo na posljednjem koncertu Ziggy Stardust 1973. godine, sa Jeffom Beckom na gitari. Tu je i rana verzija pjesme „Quicksand“ kao i prethodno nikada objavljeno koncertno izvođenje pjesme „Rock ’n’ Roll With Me“ iz 1974. godine.

Pročitaj

Prva pjesma koja predstvalja ovo filmsko ostvarenje kao i soundtrack je „Modern Love (Moonage Daydream Mix)“. Reč je o jednom od Bowievih najvećih hitova koji u ovoj verziji počinje izdvojenim klavirskim motivom na koji se nadovezuje refren sa prepoznatljivim pratećim višeglasjem na samom kraju.

Pjesma „Modern Love (Moonage Daydream Mix)“ je objavljena kao digitalni singl 25. avgusta a video pogledajte na Bowievom zvaničnom YouTube kanalu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum