Svježi kopar, limun i hrskavi luk pomiješani u kremastom jogurtu su idealan i jednostavan način da svom omiljenom jelu dodaš još jednu notu ukusa. Priprema ovog umaka je jednostavna i laka, a potrebno je svega nekoliko minuta da umak bude gotov. Možeš ga poslužiti uz povrće, krekere, čips, tjesteninu, naan ili ga možeš koristiti kao preliv sa salatu ili namaz za omiljeni sendvič.
Sastojci:
1 šolja običnog jogurta ili pavlake
1/4 šolje laganog majoneza
1/3 šolje sjeckanog luka (idealan je mladi luk)
3 kašike svježe sjeckanog kopra
1-2 kašike limunovog soka
2 čena bijelog luka (mljevena)
Priprema:
Isjeckati luk, kopar i samljeti bijeli luk. Sve to pomiješati sa ostalim sastojcima i ostaviiti sat vremena da odstoji da bi se sastojci dobro sjedinili. Poslužiti umak uz svoj omiljeni obrok, salatu, čips, krekere, tjesteninu, naan ili sendvič.
Uživaj u ukusu!
Izvor: 30seconds.com