Trenutno čitaš
Ukusan i lagan sendvič sa krastavcima i sirom

Ukusan i lagan sendvič sa krastavcima i sirom

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ovaj kremasti, hrskavi recept za sendvič sa krastavcima čini divan izbor za toplije dane. Namaz od krem ​​sira i jogurta nadopunjuje hrskavi, osvježavajući krastavac, dok izdašan okus i tekstura hljeba od cjelovitog pšeničnog zrna drži sve zajedno. Pogledaj kako da ga napraviš:

sendvič sa krastavcima
Photographer: Antonis Achilleos, Prop Stylist: Kay Clarke Food Stylist:Ruth Blackburn
Sastojci:

50g krem ​​sira, na sobnoj temperaturi

1 kašika nemasnog običnog grčkog jogurta

1 kašika narezanog svježeg vlasca

1 kašika sjeckanog svježeg kopra

¼ kašičice mljevene paprike

2 kriške integralnog hljeba za sendviče

Pročitaj
ljetna superhrana njega kože

⅓ šolje tanko narezanog engleskog krastavca

Priprema:

Pomiješaj krem ​​sir, jogurt, vlasac, kopar i biber u maloj posudi dok se dobro ne sjedine. Smjesu ravnomjerno rasporedi na jednu stranu svake kriške hleba. Na 1 krišku stavi kriške krastavca, a zatim drugu krišku hljeba, sa krem ​​sirom nadole. Od sendviča isijeci kore i prepolovi ga dijagonalno.

Uživaj u laganom i ukusnom obroku!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum