Trenutno čitaš
Započni dan uz savršen doručak u Kaldrma 1929!

Započni dan uz savršen doručak u Kaldrma 1929!

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Većina nutricionista će reći da je doručak kralj svih obroka i da se ne smije propustiti. Naš organizam nakon sna traži hranu kako bi pokrenuo metabolizam i proizveo energiju za predstojeći dan. Nažalost, mnogi ljudi preskoče ovaj najbitniji obrok, ili doručkuju nezdrave namirnice, koje mogu napraviti više štete nego koristi za organizam.

doručak kaldrma

Uravnotežen i zdrav doručak je onaj bogat proteinima, koji osiguravaju sitost i energiju tokom dana. Takođe, treba težiti da u sklopu doručka unosiš vlakna i vitamine, koji će podržati tvoje cjelokupno zdravlje.

U restoranu Kaldrma 1929 znaju da je pored uravnoteženosti bitna i svježina proizvoda. Zato prave uvijek svježa peciva i nabavljaju voće i povrće od lokalnih proizvođača. U svojoj ponudi imaju različite vrste doručka – od laganih ovsenih kaša, sendviča sa različitim vrstama mesa, do tradicionalnih opcija, poput doručka u tepsiji, za one koji su navikli na kaloričniji obrok ujutro. Kuvari restorana će rado napraviti i vegetarijanske i veganske varijante doručka za goste koji slijede poseban plan ishrane.

Ovsena kaša koja se priprema u restoranu je savršen obrok za početak dana, jer sadrži sve organizmu potrebne proteine i vlakna. U Kaldrmi je prave sa kokosovim mlijekom, medom, jabukama, bademom i malinama.

Za sve one koji žele duže da ostanu siti, tu su ukusni i unikatni sendviči pravljeni u domaćim ćabatama sa mnoštvom sastojaka. Sigurni smo da nećeš jednostavno moći da se odlučiš, jer je ponuda zaista raznolika. Sendvič s piletinom, tikvicama, pečenom paprikom i namazom od senfa; sendvič sa pršutom, paradajzom, mladim sirom i namazom od bosiljka; zapečeni sendvič sa povrćem, sirom, gljivama, šparogama i kobasicom; sendvič sa roast beef-om, rukolom i kozjim krem sirom. Zvuči sjajno zar ne?

doručak kaldrma

Mješavina povrća, mesa, sira i namaza doprinosi bogatstvu ukusa i pruža pravi gurmanski užitak za sve one kojima je bitno kako će započeti svoj dan.

Pročitaj
Topla čokolada

Nezaobilazan je i tradicionalni tip doručka koji uključuje jaja, poparu, uštipke, kobasicu, ljevušu, ali koji se ovdje pravi kao nigdje drugo. Popara dolazi sa konfitiranim dimljenim šaranom, kajmakom i mladim sirom, jaja su poširana na špinatu i prelivena bijelim sosom, a ljevuša je bogata povrćem. Sva jela se pripremaju pod budnim okom šefice kuhinje, Gordane Lovrić, iza koje stoji dugogodišnje iskustvo i umijeće poznato mnogim Banjalučanima.

doručak kaldrma

Ako želiš da započneš dan kraljevskim doručkom, osoblje i hrana restorana Kaldrma 1929 će ispuniti sva tvoja očekivanja. Ovo je ujedno i odlično mjesto za prvu jutarnju kafu i upijanje prvih proljetnih zraka sunca u prijatnoj atmosferi restorana, kao i pauzu sa radnim kolegama ili poslovni doručak.

Ljubazno osoblje restorana Kaldrma 1929 te očekuje sa osmijehom na licu, spremno da svakom gostu priušti sjajan početak dana. Vidimo se na doručku!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum