Bogatsvo boja i okusa za kojima žudimo tokom ljeta. Caprese salata, po receptu iz kuharice Diala’s Kitchen, koju je kreirala blogerka Diala Canelo, lako se priprema, ostavljajući ti vremena da uživaš u sezoni.
Sastojci:
- Ciabatta hljeb star jedan dan
- 1 velika glavica češnjaka, prerezana na pola
- 5 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4 paradajza, prerezan na pola
- 4 šolje cherry paradajza, prerezan na pola
- 1 šolja listova svježeg bosiljka
- 2 kuglice sira mocarela, narezan na tanke krugove
- Morska so
Priprema:
Zagrijati rernu na 200 stepeni. Obložiti pleh papirom za pečenje.
Narezati ciabatta hljeb na debele kriške. Trljati svaku krišku češnjakom, a zatim kriške narezati na kocke. Rasporediti hljeb na pripremljeni pleh. Preliti sa 2 kašike maslinovog ulja preko hljeba. Peći, dok ne porumeni, oko 5 minuta.
Staviti na pleh paradajz i cherry paradajz. Dodati bosiljak i pomiješati. Zatim na vrh dodati mocarelu i krutone. Preliti preostale 3 kašike maslinovog ulja preko salate. Posuti solju po ukusu i odmah poslužiti.
Prijatno!
Ključne riječi