Trenutno čitaš
Ljetna Caprese salata

Ljetna Caprese salata

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Bogatsvo boja i okusa za kojima žudimo tokom ljeta. Caprese salata, po receptu iz kuharice Diala’s Kitchen, koju je kreirala blogerka Diala Canelo, lako se priprema, ostavljajući ti vremena da uživaš u sezoni.

Diala Canelo

Sastojci:

  • Ciabatta hljeb star jedan dan
  • 1 velika glavica češnjaka, prerezana na pola
  • 5 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 paradajza, prerezan na pola
  • 4 šolje cherry paradajza, prerezan na pola
  • 1 šolja listova svježeg bosiljka
  • 2 kuglice sira mocarela, narezan na tanke krugove
  • Morska so

Priprema: 

Zagrijati rernu na 200 stepeni. Obložiti pleh papirom za pečenje.

Narezati ciabatta hljeb na debele kriške. Trljati svaku krišku češnjakom, a zatim kriške narezati na kocke. Rasporediti hljeb na pripremljeni pleh. Preliti sa 2 kašike maslinovog ulja preko hljeba. Peći, dok ne porumeni, oko 5 minuta.

Pročitaj
Aleksandra Dobrijević

Staviti na pleh paradajz i cherry paradajz. Dodati bosiljak i pomiješati. Zatim na vrh dodati mocarelu i krutone. Preliti preostale 3 kašike maslinovog ulja preko salate. Posuti solju po ukusu i odmah poslužiti.

Prijatno!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum