Trenutno čitaš
Koje grčko ostrvo treba da posjetiš?

Koje grčko ostrvo treba da posjetiš?

Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine
Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine

Sa svojim prelijepim plažama, prekrivenim zlatnim pijeskom i gradovima ispunjenim pričama drevne mitologije, Grčka je dom za više od 6.000 ostrva, koja se pored svog bogatog kopna mogu pohvaliti rijetkom ljepotom. Svako ostrvo je dragulj za sebe, što otežava odabir mjesta za sljedeće putovanje.

grcka ostrva
Foto: unsplash.com
Kako izabrati odgovarajuće grčko ostrvo?

Nažalost, ne možemo stići do svih ostrvskih dragulja za epske ljetnje avanture, ali uvjeravamo te da odmor u Grčkoj, nikada neće razočarati šta god da odabereš. U nastavku je mali izbor nevjerovatnih mjesta spremnih da oduševe svakog posjetioca.

Foto: unsplash.com
Lefkada

Lefkada je glavno jonsko ostrvo za putnike, koji traže avanturu. Iako se ovo ostrvo može pohvaliti plažama sa zlatnim pijeskom, ono takođe privlači surfere iz cijelog svijeta. Nidri je živo selo na istočnoj obali Lefkade, idealno je pristanište za porodične sportove na vodi ili avanture na susjednim obalama.

Mikros Gialos ima šljunčane plaže, blago prekrivene smaragdno zelenom vodom i okružene bujnom vegetacijom. Ova destinacija okrenuta ka jugu, idealna je za dan na suncu. Agios Nikitas na sjeverozapadnoj obali, dom je nezaboravnih akvamarinskih voda smještenih između prekrasnih bijelih litica, koje ljube plavo nebo.

grcka ostrva
Foto: pexels.com
Krf

Na istorijskom ostrvu Krfu, ćeš pronaći živopisnu kolekciju mirnih plaža. Kerasia beach te poziva da sa sunčanja na ležaljkama, lako pređeš u obližnju tavernu. Glavni grad Kerkira mješavina je grčkog i venecijanskog nasljeđa i ima poseban senzibilitet. Ljubitelji istorije će ga posebno voljeti.

Foto: pexels.com
Zakintos

Ako tražiš zabavu za cijelu porodicu, Zakintos je dobro opremljen za porodice sa djecom. Modre pećine i Navagio plaža, mogu se istražiti obilaskom broda – savršeno za avanturističke duše, dok je posjeta Nacionalnom morskom parku Zakintos, idealna prilika da se vide morske kornjače u njihovom prirodnom staništu. Plaža Porto Roxa je glavno mjesto za porodična istraživanja – vijuganje po stjenovitim krševima i otkrivanje vodenog svijeta.

Pročitaj

grcka ostrva
Foto: visitpaxos.com
Paxos

Opušteno, malo jonsko ostrvo Paxos, daje pregršt mogućnosti za odmor i revitalizaciju. Gaios, šarmantna glavna luka Paxosa, nudi venecijansku arhitekturu smještenu u podnožju šumovitih brežuljaka – praznik za oči, dok ispijaš osvježavajuće piće u lagodnom baru. Plaža Monodendri je lijepo mjesto, gdje se možeš smjestiti ispod masline s pićem iz obližnje taverne u ruci ili se smjestiti za zalazak sunca, dok slušaš lokalnu muziku uživo.

Izvor: luxurylifestylemag.co.uk

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum