Trenutno čitaš
Jednostavne lazanje sa špinatom

Jednostavne lazanje sa špinatom

Ako tražiš ideju za lazanje bez mesa, moraš probati jednostavan recept za lazanje sa špinatom! Špinat je  bogat klorofilom, proteinima, mineralima željezom, magnezijem, fosforom, te brojnim oligoelementima potrebnim za održavanje ravnoteže zdravlja.
Foto: Kraft Canada

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 pakovanja zaleđenog špinata
  • ½ glavice crvenog luka, isjeckanog
  • ½ kašičice origana
  • ½ kašičice bosiljka
  • 2 češnja bijelog luka, isjeckana
  • 1 tegla sosa za špagete
  • 1 ½ šolja vode
  • 2 šolje svježeg sira
  • 1 pakovanje (oko 200 gr) mozzarella sira, izrendanog
  • ¼ šolje rendanog parmezana
  • ½ šolje isjeckanog svježeg peršuna
  • 1 kašičica soli
  • 1/8 kašičice crnog bibera
  • 1 jaje
  • 200 gr tjestenine za lazanje

Postupak:

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Zagrijati rernu na 175 C. U većem loncu na srednjoj temperaturi izdinstati špinat, luk, origano, bosiljak i bijeli luk na maslinovom ulju. Dodati sos za špagete i vodu, ostaviti da se kuha 20 minuta.

U većoj posudi pomiješati svježi sir, mozzarellu, parmezan, peršun, so, biber i jaje.

Malo sosa staviti na dno pleha. Složiti red nekuhane tjestenine za lazanje, a odozgo staviti sos. Ponovo staviti tjesteninu, pa prekriti sa ½ sosa i ½ mješavine sa sirom, ponoviti postupak dok se ne potroše sastojci, a zadnji sloj da bude sos.

Pokriti folijom i peći 55 minuta u prethodno zagrijanoj rerni. Skloniti foliju i peći još 15 minuta. Ostaviti da odstoji 10 minuta prije serviranja.

Prijatno!

Pročitaj

 

Izvor: allrecipes.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum