Trenutno čitaš
Idealne za jesen – Palačinke od bundeve!

Idealne za jesen – Palačinke od bundeve!

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Jesenje dane upotpuni sa omiljenim palačinkama! Aromatičan jesenji desert će biti sjajno iznenađenje za ukućane! Mekane i ukusne palačinke od bundeve odlično se slažu s karamelizovanim zobenim pahuljicama i svježim voćem! Ovo jelo se veoma brzo priprema. Uživaj u ovom ukusnom desertu!

Foto Lazy Cat Kitchen

Od sastojaka ti je potrebno:

  • Smjesa za palačinke,
  • 2 jajeta,
  • 5 kašika smeđeg šećera,
  • 1 vanilin šećer,
  • naribana korica 1/2 limuna,
  • 1/2 kašičice ruma,
  • 1/2 kašičice cimeta,
  • 200 g pirea od bundeve,
  • 350 ml sojinog mlijeka,
  • 100 g raženog brašna,
  • 1/2 praška za pecivo,
  • 2 kašike javorovog sirupa,
  • 2 šake orasa,
  • Miks svježeg voća.

Priprema je brza i jednostavna:

Prvo pripremi pire od bundeve. Komad butternut tikve (ili neke druge) oguli, nareži na kockice, a zatim kuhaj u void, dok ne omekša. Ocijedi, ohladi pa izmiksaj u blenderu da dobiješ fini pire. Jaja razmuti sa smeđim šećerom, vanilin šećerom, rumom, cimetom te limunovom koricom. Dodaj sojino mlijeko i pire od bundeve, a zatim sve lijepo izmiješaj. Na kraju dodaj raženo brašno i prašak za pecivo.

Pročitaj
tiramisu

Foto Lazy Cat Kitchen

Smijesu još kratko promiješaj tako da ukloniš sve grudvice. Na tavu za palačinke stavi malo ulja i dobro ga zagrij. Peci jednu po jednu palačinku. Palačinke peci na laganoj vatri, otprilike minutu sa svake strane tako da sredina ne ostane sirova. U drugoj tavi preprži na malo ulja usitnjene orase, a zatim ih pomiješaj sa svježim komadićima voća. Palačinke prelij sa malo javorovog sirupa, a zatim dekoriši orasima i komadićima voća.

Foto Lazy Cat Kitchen

Uživaj u ovom ukusnom jesenjem desertu!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum