Ovaj ukusni keks je jednostavan za pripremu, a idealan je kada se upotpuni uz čašu mlijeka, šolju toplog čaja ili praznični film dok smo ušuškani u toplu deku! Podjednako ćeš u njima uživati i dok su topli, ali i kada se ohlade.
Od sastojaka za pripremu ti je potrebno:
- 3 jajeta
- 226 g margarina za kolače
- 300 g šećera
- 1 kašičica meda
- 1 vanilin šećer
- 420 g mekog brašna
- 1 kašika sode bikarbone
- ¼ kašičice soli
- 270 g sitno nasjeckane čokolade
- ¼ kašičice krupne morske soli
Priprema je brza i jednostavna:
Pjenasto izmiksaj omekšani margarin, dodaj šećer, vanilin šećer i med, jedno po jedno jaje. U drugoj zdjeli pomiješaj brašno, so i sodu bikarbonu te dodaj prvoj smjesi. Ubaci komadiće čokolade i još neko vrijeme lagano miješaj. Preko tepsije stavi papir za pečenje i sa dvije kašičice stavljaj smjesu u malim hrpicama. U kolačiće dodaj i krupnije komadiće čokolade. Kolačiće peci 10 do 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni Celzijusa. Preporuka je da koristiš slađu čokoladu, umjesto standardne crne čokolade. Kolačiće pospi i sa krupnom morskom solju, koja će poboljšati ukus čokolade.
Neka uživanje u kolačićima učini još ljepšim šoljica mlijeka ili toplog čaja!