Trenutno čitaš
Pečene jabuke sa sladoledom su cozy desert za jesen

Pečene jabuke sa sladoledom su cozy desert za jesen

pečene jabuke sa sladoledom

Ako voliš mirisne, sočne jabuke i kremasti sladoled, ovaj recept je prava čarolija za tebe. Pečene jabuke sa sladoledom su desert koji spaja jednostavnost i raskoš – toplina cimeta i pečenog voća savršeno se stapa s hladnom kremastošću vanilije. Rezultat? Brz i lagan desert koji izgleda i ima ukus kao da si se baš potrudila.

Postoji li bolja kombinacija od toplih jabuka i hladnog sladoleda od vanilije? Savršen je kad ti treba nešto slatko, a ne želiš provesti sate u kuhinji.

Zašto ćeš ga obožavati?

Pečene jabuke već same po sebi imaju nevjerovatno bogat ukus, a kad se na njih doda kugla kremastog sladoleda od vanilije, dobiješ savršen balans toplog i hladnog, laganog i raskošnog. Cimet donosi onu toplu aromu jeseni, a med ili javorov sirup prirodnu slatkoću.

Sastojci

Za jednu porciju treba ti:

  • 1 jabuka (bilo koje vrste)
  • cimet
  • kašičica sirovog meda ili javorovog sirupa
  • kugla sladoleda od vanilije
  • sirup od datula (opciono)
  • malo granole (opciono, za hrskavost)

Kako se priprema

Jabuku prereži na pola i izvadi sredinu. Položi polovine na pleh obložen papirom za pečenje, sa izrezanom stranom prema gore. Pospi ih cimetom i prelij medom ili javorovim sirupom. Peci 20 minuta na 180°C dok jabuke ne omekšaju i puste sok.

Pročitaj
karamel torta

Na svaku polovinu stavi kuglu sladoleda od vanilije, pa dodaj granolu ili sirup od datula za završni touch.

Bilo da ga pripremaš sebi nakon dugog dana ili želiš da impresioniraš goste, ovaj recept je siguran pogodak. Lagan je, a opet dovoljno raskošan da zadovolji i najveće sladokusce.

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum