Neočekivana, ali savršena kombinacija ukusa: osvežavajući limun, mak i slatka banana u jednom hljebu!
Ovaj jednostavan recept za banana hljeb spaja kiselkastu aromu limuna sa prirodnom slatkoćom banana, stvarajući sočan i osvježavajući hljeb savršen uz jutarnji čaj. Pogledaj recept u nastavku.
Sastojci:
Za hljeb:
- 3 zrele srednje banane (što zrelije)
- 1 ½ šolja bademovog brašna
- ¾ šolje bezglutenskog brašna
- 3 jaja
- 3 kašike avokadovog ulja
- ¼ šolje sjemenki maka
- 3 kašike limunovog soka
- 1 kašika rendane limunove kore
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
Za glazuru:
- 1 kašika rendane limunove kore
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašika meda ili javorovog sirupa
Priprema:
U multipraktiku ili velikoj posudi pomiješaj sve sastojke dok ne dobiješ glatku smjesu. Smjesu sipaj u pleh obložen papirom za pečenje i peci na 175°C 40-50 minuta.
U maloj posudi pomiješaj sastojke za glazuru dok se ne sjedine. Prelij glazuru preko ohlađenog hljeba i uživaj!
Prati nas
Ključne riječi