Trenutno čitaš
U trendu su zaobljeni kuhinjski ormarići

U trendu su zaobljeni kuhinjski ormarići

zaobljeni kuhinjski ormarići
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

U svijetu kuhinjskog dizajna, klasični elementi često dominiraju s ravnim linijama i pravougaonim oblicima. Međutim, postoji sve veći trend koji donosi svježinu i sofisticiranost — zaobljeni kuhinjski ormarići.

Ova inovacija ne samo da dodaje estetsku vrijednost prostoru, već i stvara jedinstven vizualni identitet koji se izdvaja iz mase.

zaobljeni kuhinjski ormarići
Digs Design Co

Umjetnost lučnih oblika

U mnogim prostorijama doma, lukovi su odavno postali nezaobilazni motiv dizajna, ali njihova primjena u kuhinjama nije bila tako brza. Zaobljeni kuhinjski ormarići, iako manje česti, predstavljaju fascinantan način za unijeti oblike koji omekšavaju oštre rubove tradicionalnog dizajna. Zaobljeni kuhinjski ormarići su ne samo lijepi, već i funkcionalni, omogućavajući vlasnicima da istaknu svoje omiljene kuhinjske kolekcije.

zaobljeni kuhinjski ormarići
Christopher Stark. Design: Banner Day Interiors

Iako su zaobljeni kuhinjski ormarići skuplji za proizvodnju i često nude manje prostora za pohranu, njihova privlačnost leži u tome što dodaju karakter i stil. Umjesto da se oslanjaš samo na klasične pravougaone oblike, razmisli o lučnim elementima koji će kuhinji dati dašak elegancije.

zaobljeni kuhinjski ormarići
Christopher Stark. Design: Banner Day Interiors

Savjeti za uključivanje lučnih oblika

Ako razmišljaš o dodavanju zaobljenih ormarića u svoj prostor, stručnjaci nude nekoliko savjeta za postizanje savršenog izgleda:

Prilagodi stil: Razmisli o staklenim ili drvenim lučnim vratima. Staklo može unijeti dozu svjetlosti i stvoriti fokusnu tačku, dok drvo donosi toplinu i prirodnost.

Minimalizam je ključ: Preporučuje se zadržavanje broja lučnih ormarića na minimumu kako bi se izbjegla prenatrpanost. Dva do četiri lučna ormarića mogu dodati elegantan kontrast bez preopterećenja prostora.

Fokusne tačke: Umjesto da ugradite lučne ormariće svuda, razmisli o samostojećim modelima koji će biti fokusna tačka prostora. Ovi komadi su savršeni za ušuškane uglove ili kao elegantni dodaci u trpezariji.

Pročitaj
fotelja 3d

zaobljeni kuhinjski ormarići
Pinterest

Krivulje u dizajnu kuhinje donose vizualni ritam koji može stvoriti opušteniju atmosferu. Ove mekše linije prirodno se uklapaju u našu okolinu, stvarajući harmoniju između dizajna i funkcionalnosti. Uključivanje lučnih elemenata može ne samo poboljšati estetiku, već i dodati fluidnost prostoru.

zaobljeni kuhinjski ormarići
Stacy Zarin Goldberg / Zoë Feldman

Zaobljeni kuhinjski ormarići su više od samo trendovskog detalja — oni su način da se kuhinji da jedinstveni identitet. Uz pravilnu primjenu i pažljivo odabrane elemente, možeš stvoriti prostor koji je ne samo funkcionalan, već i vizuelno privlačan. Bilo da se odlučite za klasične drvene ili moderne staklene varijante, lučni ormarići će zasigurno dodati dašak sofisticiranosti i stila u tvoju kuhinju. Ne zaboravi da, kada je riječ o dizajnu, manje ponekad može biti više, a savršeni akcenti mogu transformisati cijeli prostor.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum