Trenutno čitaš
Meryl Streep će igrati u serijskoj adaptaciji američkog romana “The Corrections”

Meryl Streep će igrati u serijskoj adaptaciji američkog romana “The Corrections”

meryl streep

Nakon serije “Only Murders in the Building”, čija je četvrta sezona objavljena u septembru 2024. godine, Meryl Streep se ponovo vraća žanru serija. Ova legendarna glumica biće glavna zvijezda adaptacije romana “The Corrections”, knjige koju je napisao američki autor Jonathan Franzen. Iako je produkcija tek u ranoj fazi donosimo više informacija o budućoj seriji.

Meryl Streep je odavno navikla na adaptacije. Tokom svoje duge karijere, često je tumačila likove iz književnih djela. U 2024. godini, Streep se vraća sa ulogom Enid, glavne junakinje iz romana “The Corrections” Jonathan Franzen. Projekat je još uvijek u pripremi i uskoro će biti ponuđen streaming platformama, dok će produkciju preuzeti CBS i njegovi studiji. Još uvek nije otkriven ostatak glumačke postave, niti su poznati datumi snimanja.

meryl streep
Foto: Universal / courtesy Everett Collection

Objavljen 2001. godine, roman “The Corrections” je društvena freska sastavljena od 700 strana, koja prati priču porodice Lambert, porijeklom iz američkog Srednjeg zapada. Enid i Alfred čine roditeljski par, centralne figure romana, uz njihovo troje djece. Na osnovu ove premise, Franzen razvija promišljanja o bračnom životu i porodičnim odnosima kroz različite perspektive glavnih likova. Poput naturalističkih romana Zole i dugih romana Balzaka, Franzen se vraća svojim književnim korijenima, prikazujući svakodnevne scene ispunjene smijehom, suzama i nasiljem. Roman je često povezan sa tradicijom književnog pravca koji obuhvata djela koja oslikavaju složenost američkog društva, prikazujući njegove paradokse.

meryl streep
Foto: Columbia Pictures / Courtesy Everett Collection

Kada je izašao početkom 21. veka, eoman je izazvao buru na književnoj sceni svojom impresivnom obuhvatnošću, jer tretira i društvene i emocionalne teme. Kroz fikciju, Franzen osvijetljava stvarnost – fragmentisano zapadno društvo u kojem potomci teže ka uspjehu i želji da nadmaše svoje roditelje. Ova težnja ka globalnom obuhvatanju modernih ljudskih tema donijela je univerzalan tekst. Međutim, naracija nije monotona – Franzen se služi ironijom i crnim humorom, pokazujući da je smIJeh najjače oružje protiv nedaća.

Pročitaj
Vanda Winter

Više od dvIJe decenije nakon objavljivanja, roman je savršen temelj za televizijsku adaptaciju. Tako će se Meryl Streep naći u ulozi Enid, majke koja sve nosi na svojim plećima – uloga krojena po mjeri za glumicu vanserijskih sposobnosti.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum