Trenutno čitaš
Potvrđen nastavak filma “Đavo nosi Pradu”

Potvrđen nastavak filma “Đavo nosi Pradu”

đavo nosi pradu

Gotovo dvije decenije nakon što je film “Đavo nosi Pradu” osvojio bioskope i postao jedan od omiljenih filmskih klasika, dolaze nam uzbudljive vijesti. Naime, nastavak ovog kultnog filma je navodno u rukama produkcijske kuće Disney. Za ljubitelje mode, drame i nezaboravne Mirande Priestly, ovo je vijest koja se s nestrpljenjem iščekivala.

Glumačka Postava i Likovi

Iako za sada nema zvaničnih informacija o glumačkoj postavi, obožavaoci se nadaju povratku omiljenih lica. Prvi film je okupio izvanrednu glumačku ekipu uključujući Anne Hathaway, Meryl Streep, Emily Blunt, Stanleyja Tuccija i Adriana Greniera. Svako od njih je unio život u svoje likove nafantastičan način.

đavo nosi pradu
Anne Hathaway, Meryl Streep, and Emily Blunt in ‘The Devil Wears Prada’, 2006. PHOTO: BARRY WETCHER/20TH CENTURY FOX/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Prema dostupnim informacijama, radnja nastavka bi mogla pratiti Mirandu Priestly koja i dalje vodi modni magazin Runway, dok se suočava sa izazovima savremenog izdavaštva i finansijskim poteškoćama, dok će Emily Blunt imati ulogu njene pomoćnice. U ovom trenutku, još uvijek nije potvrđeno da će se Anne Hathaway vratiti. Međutim, producentica prvog filma Wendy Finerman i scenaristica Aline Brosh McKenna vraćaju se ovom filmskom projektu.

đavo nosi pradu
Foto: MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

“Đavo nosi Pradu” iz 2006. godine, zasnovan na istoimenoj knjizi Lauren Weisberger, postao je instant klasik. Film je zaradio 326 miliona dolara širom svijeta i donio Meryl Streep njenu četrnaestu nominaciju za Oskara. Priča o Andy Sachs, mladoj novinarki koja ulazi u svijet visoke mode kao asistentkinja zastrašujuće glavne urednice Mirande Priestly, osvojila je srca publike svojom mješavinom drame, komedije i inspirativnih momenata.

Iako su detalji još uvek oskudni, očekivanja su visoka. Obožavaoci se nadaju da će nastavak zadržati duh i stil originalnog filma, ali i donijeti osvježenu priču i novu perspektivu na svijet mode.

Pročitaj

Naslovna fotografija: movieweb.com

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum