Trenutno čitaš
Zaviri u dom Jennifer Garner: Topla oaza na farmi usred Los Anđelesa

Zaviri u dom Jennifer Garner: Topla oaza na farmi usred Los Anđelesa

jennifer garner dom
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Glumica Jennifer Garner, poznata po svojoj prizemnosti i šarmu, otvorila je vrata svog prelijepog doma u Los Anđelesu za Architectural Digest, otkrivajući kako je uspjela da stvori pravi raj daleko od užurbanosti grada. Iako je smještena u jednom od najdinamičnijih gradova na svijetu, njena kuća odiše duhom seoske idile – toplinom, šarmom, i spokojem.

Garner nije koristila klasične metode prilikom dizajniranja svog doma – nije pravila Pinterest tablu niti je izvlačila inspiraciju iz časopisa. Umjesto toga, oslonila se na svoju intuiciju i duboke razgovore sa dizajnerima Steveom i Brooke Giannetti. Vizija kuće je oblikovana kroz akvarele, i tako je nastala oaza koja izgleda kao da je iznikla iz priče.

jennifer garner dom
Instagram/archdigest

Njena dnevna soba, sa svojim ekspanzivnim prostorom, poziva na opuštanje i zajedničke trenutke, bilo da se igra društvena igra poput Rummikuba ili uživa pored kamina. „Željela sam da kuća izgleda staro i istorijski, ali i funkcionalno za veliku porodicu,” objašnjava Garner.

jennifer garner dom
Instagram/archdigest

Kuhinja, koja zauzima centralno mjesto u njenom domu, odražava njen lični stil – praktična, ali sa dozom rustikalnog šarma. Drveni elementi kuhinje dodaju toplinu prostoru, a posebna stanica za pečenje čini sve lakšim i organizovanijim. „Ovo je prvi put da je kuhinja ovako čista, i molim vas, zabilježite to, jer se ovako neće skoro ponoviti,” šali se glumica.

Garner je odrasla na farmi, i ta veza sa prirodom vidljiva je u svakom kutku njenog dvorišta. Njena ljubav prema biljkama i svježem voću jasno se očituje u malom voćnjaku, gdje rastu kajsije, smokve, breskve, nektarine, jabuke i trešnje. Poseban sistem sive vode pomaže održavanju ovog voćnjaka, a Garner je ponosna na to što koristi održive metode navodnjavanja, imajući u vidu izazove sa vodom u Kaliforniji.

„Ovo me vraća u djetinjstvo na farmi,” priznaje ona, dok sa osmjehom pokazuje svoje voćke i plodove koje rado dijeli sa gostima.

Dom Jennifer Garner nije samo mjesto odmora, već i utočište za njenu porodicu i prijatelje. Njena udobna biblioteka i čitalački kutak su omiljena mjesta za okupljanje, a Garner se sjeća jedne posebne večeri kada su se ona i njena djeca smestili zajedno i čitali omiljene knjige iz djetinjstva. „To je bio trenutak o kojem sam oduvijek sanjala,” kaže ona.

Pročitaj

jennifer garner dom
Instagram/archdigest

Uz mnoštvo toplih tonova, prirodnih materijala i pažljivo biranih umjetničkih djela, njen dom odiše autentičnošću i ljubavlju. Svaki kutak priča svoju priču, bilo da se radi o starom plišanom medvjediću kojeg je dobila od oca ili o udobnoj garnituri koja je postala omiljeno mjesto za porodična okupljanja.

jennifer garner dom
Instagram/archdigest

Garner je svojim domom uspjela da stvori pravo utočište, mjesto gde se tradicija i modernost prepliću u savršenoj harmoniji, a porodica i priroda zauzimaju centralno mjesto.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum