Trenutno čitaš
Kako nositi antilop ove jeseni? Donosimo 6 stilskih savjeta za pun modni pogodak!

Kako nositi antilop ove jeseni? Donosimo 6 stilskih savjeta za pun modni pogodak!

antilop
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Jesen nas uvijek vraća klasicima, a među njima antilop zauzima posebno mjesto. Kao i teksas, ovaj sofisticirani materijal svaki put osvoji modne piste i garderobere širom svijeta, postajući neizostavan dio modnih kombinacija.

Ove sezone, uz povratak boho-chic trenda, koji je u modnu igru vratila Chemena Kamali kroz svoju prvu kolekciju za Chloé, antilop se pojavljuje u bogatim tonovima smeđe, bež i kamel boje, savršeno upotpunjujući svaki autfit. Evo kako da uvrstiš antilop u svoju garderobu i postigneš bezvremenski stil ove jeseni.

Antilop kaput – elegancija u pokretu

Kaput od antilopa je nepogrešiv izbor za sve one koji žele spoj funkcionalnosti i stila. Ove jeseni, dugački modeli dominiraju – elegantni, sofisticirani i savršeno prilagođeni jesenjim danima. Najefektniji su oni sa kaišem, koji ističu figuru, dok shearling detalji unose dozu luksuza i topline. Nosi ga preko elegantnih haljina ili ležernih farmerki za instant ‘cool’ efekat.

antilop
Foto: Edward Berthelot/Getty Images

Antilop suknja – ženstvenost sa stavom

Suknja od antilopa je jedan od onih komada koji nikada ne izlazi iz mode. Bilo da preferiraš mini suknje koje koketiraju sa retro stilom ili elegantne pencil krojeve, antilop suknja je saveznik u stvaranju sofisticiranih jesenjih kombinacija. Kombinuj je sa blejzerima i slingback cipelama za poslovni look, ili je osvježi modernim gležnjaricama i oversized džemperom za opušten, ali trendi izgled.

Foto: Edward Berthelot/Getty Images

Antilop torba – suptilan luksuz

Torbica od antilopa je pravi izbor za minimalistički, ali efektan modni izraz. Ove sezone, fokus je na praktičnim modelima sa više džepova, u neutralnim tonovima koji se lako uklapaju u svaki outfit. Od dnevnih, oversized torbi do elegantnih, sitnih modela ukrašenih metalnim detaljima – antilop torbe će te pratiti ove sezone gdje god da kreneš. Dovoljno je samo da pogledaš modnu ikonu Maru Lafontan, koja je već pokleknula pred ovim trendom.

@maralafontan

Antilop jakna – ključni komad za svaki dan

Jakna od antilopa je vjerovatno najlakši način da antilop postane dio tvoje svakodnevne garderobe. Ova klasična jakna ne samo da unosi dozu vintage šarma, već je i svestrana u kombinovanju. Inspirisana modnim pistama Prade, prošle sezone je stekla kultni status. Stilizuj je sa farmerkama za ležeran izgled, ili je kombinuj sa kožnim pantalonama za efekat buntovničkog stila sa dodirom elegancije.

antilop
Foto: Raymond Hall/ GC Images

Antilop čizme – kraljice jesenje obuće

Jesen je nezamisliva bez čizama, a ove sezone antilop čizme preuzimaju modni tron kada je obuća u pitanju. Bilo da biraš klasične gležnjarice, visoke čizme do koljena ili statement modele, čizme od antilopa su savršena investicija. Kylie Jenner je tokom Nedelje visoke mode proljeće-ljeto 2024. potvrdila ovaj trend, noseći upečatljive čizme koje su zasjenile sve prisutne.

Pročitaj
old money estetika ljeto 2024

antilop
Foto. Instagram @kyliejenner

Antilop pantalone – sofisticiranost u svakoj prilici

Za ljubitelje modnih eksperimenata, pantalone od antilopa su pravi izbor. Upari ih sa crnim topom i lakiranim baletankama za elegantan dnevni look, ili ih stilizuj uz visoke potpetice i blistave aksesoare za večernji izlazak. Ove pantalone su sinonim za udobnost, ali i luksuzan izgled koji odražava sofisticiranost.

@lizzyhadfield

Ove jeseni, antilop je materijal koji dominira modnim scenama, unoseći u kombinacije toplinu, teksturu i bezvremenski stil.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum