Trenutno čitaš
Nova tačka na mapi: Regija Soma Bay u Hurgadi

Nova tačka na mapi: Regija Soma Bay u Hurgadi

Grad Hurgada je danas na svjetsku turističku mapu upisan kao jedna od najzanimljivijih destinacija, koja različitim sadržajima privlači turiste iz cijelog svijeta. Već je postalo kliše reći da Egipat, u kojem se nalazi Hurgada, ima bogatu istoriju što je ostavilo mnogo kulturoloških i društvenih značajnih artefakata, znamenitosti i svjetskih čuda po kojima je ova zemlja poznata.

Što se tiče Hurgade to je za Egipćane mali grad u odnosu na Kairo i Aleksandriju, ali je najpoznatije ljetovalište na Crvenom moru koje broji oko 200 hotela i 49 000 soba. Prije stotinjak godina Hurgada nije imala mnogo stanovništva. Bilo je to manje mjesto gdje su živjeli beduini i ribari. Godine 1963. Hurgada je zauvijek promijenila svoj izgled otvaranjem prvog hotela “Sheraton”, praveći korak ka turističkom odredištu.

hurgada
Foto: Ultra magazin

Tim Ultra magazina nastavlja da traži i, na sreću, pronalazi lokacije idealne za pokretanje i otvaranje novih horizonata čak i u drevnim zemljama i nama najbližem tropskom moru. Zajedno sa turističkom agencijom KonTiki obišli smo regije u Hurgadi i čekirali mjesta koja će oduševiti svakog posjetioca svojom jedinstvenom ljepotom i autentičnim doživljajem.

Regija koju smo prvu obišli je Soma Bay gdje smo uživali u prelijepim plažama, kristalno čistom moru i luksuznim resortima koji obećavaju potpunu relaksaciju i uživanje. Govorimo iz iskustva…

Avanturu smo počeli u kompleksu Palm Royale Soma Bay, koji je omiljeni izbor putnika, a i naš iz više razloga. Dizajn ovog hotela odaje počast tradiciji, prirodi i lokaciji, u kojem gosti imaju sve što im je potrebno za vrhunski hedonistički doživljaj odmora. Zanimljiva arhitektura hotela gdje se miješaju egipatski i grčki motivi oduzima dah. Jedan je od najzelenijih hotela koji broji 2.200 palmi.

U ovom hotelu udobnost se susreće sa luksuzom. Sobe sa panoramskim pogledom pružaju nezaboravan doživljaj, omogućavajući gostima da se opuste i uživaju u prelijepim prizorima koji se prostiru ispred njih, od beskrajnog plavetnila Crvenog mora do raskošno uređenih vrtova. Ali, tu priča ne završava, jer family sobe su idealne i prilagođene svim potrebama jedne porodice s dovoljno prostora za opuštanje i zajedničke trenutke sa najmilijima.

Palm Royale Soma Bay

Prekrasna plaža hotela dugačka je 1.2 kilometra i tvrdimo da je jedna od ljepših u čitavoj Hurgadi. Postoji mirniji dio plaže, i dio sa animacijom, a za ljubitelje kajtinga i surfinga ovo je pravi raj, jer je upravo ova plaža najpoznatija po ovim vodenim sportovima.

Spa centar, sauna, đakuzi, slana soba, teretana i kupatila su posebno iskustvo u Palm Royale Soma Bay, a mi odgovorno tvrdimo da wellness sadržaji produžavaju život. Ukusne delicije i neodoljive gurmanske ponude u hotelu kreiraju posebnu vrstu hedonizma i to je priča za sebe. To je priča globalnih ukusa, jelovnik je putovanje kroz kuhinje svijeta i prava gastronomska avantura.

Palm Royale Soma Bay

Sljedeća destinacija bila nam je kompleks Caribbean World koji se takođe nalazi u regiji Soma Bay. Autentični kompleks koji je u suštini mali grad pruža vrhunsko okruženje za odmor na višem nivou.

Caribbean World

Ono što bismo posebno izdvojili kada je riječ o ovom kompleksu jeste da je idealno mjesto za porodično ljetovanje. Pogled na more i zlatna plaža ovog resorta grijaće te još mjesecima nakon što prođe dugo očekivani godišnji odmor, a sigurni smo da ćeš unutar ovog kompleksa plesati najbolje ritmove ovog ljeta.

soma bay
Caribbean World

Nastavili smo našu avanturu u Aqua Mondo Beach Resortu koji se takođe nalazi u Soma Bay regiji. U pitanju je resort koji spaja tradicionalnu arhitekturu sa modernim luksuzom i donosi iskustvo više. Suptilna elegancija kompleksa spaja moderni dizajn sa egzotičnim ornamentima egipatske kulture.

Svedeno, ali toplo sa diskretnim naglascima egipatskih motiva koji se savršeno stapaju sa savremenim ambijentom. Aqua Mondo Beach Resort posjeduje sve što bi ti moglo zatrebati od predivne plaže do vrhunskih gastronomskih specijaliteta.

Pročitaj
zimska depresija

soma bay
Aqua Mondo Beach Resort

Svi hoteli ove čarobne zemlje nude all inclusive uslugu. Pored tri obroka dnevno, pića uz jelo, pristupa bazenima i raznim vodenim sadržajima, te atrakcijama za djecu, svaki hotel obezbjeđuje i besplatne ležaljke i suncobrane na svojim privatnim plažama.

Step into a new world, jer iako je na drugom kontinetu, u Hurgadu je lakše otputovati nego što misliš. Avion “Air Cairo” je već poletio sa banjalučkog aerodroma, zato pogledaj ponudu na kontiki.ba i rezerviši svoj datum polaska.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum