Trenutno čitaš
86-godišnja stjuardesa leti nebom već 65 godina i obara svjetske rekorde

86-godišnja stjuardesa leti nebom već 65 godina i obara svjetske rekorde

Jysk
Jysk

Bette Nash je stjuardesa sa najdužim stažem. Kada je Bette Nash bila tinejdžerka ranih 1950-ih, prvi put je poletjela sa nacionalnog aerodroma Reagan. Ubrzo nakon toga, 1957. godine, započela je svoju karijeru u avijaciji u Eastern Airlinesu, koji je na kraju postao American Airlines.

Više od 65 godina kasnije, ona nastavlja svoju karijeru u avio industriji, što je čini stjuardesom s najdužim stažom na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda.

American Airlines

Mnogo toga se promijenilo otkako je Bette Nash prvi put počela raditi za avio kompaniju; letovi nisu zahtijevali rezervacije, a karte su koštale samo 12 dolara. Putnici bi čak kupovali životno osiguranje na automatima, prije ukrcavanja. Ona se s ljubavlju osvrće na ovo doba, na vrijeme kada je nosila bijele rukavice i služila jastoga predsjedničkoj porodici Kennedy.

Ona se takođe osvrće na svoj početak u avijaciji sa zahvalnošću za napredak današnjice. Tehnološke modernizacije su joj pomogle u svakodnevnim zadacima. „Prošla su vremena rukom pisanih karata, naljepnica za raspoređivanje sjedišta i tabli“, kaže ona.

Stjuardesa Bette Nash je pozdravila i druga poboljšanja u avio industriji. Ona je jednom bila podvrgnuta iznenadnim kućnim posjetama, kako bi se uvjerili da ona ne živi s muškarcem (stjuardese su tada morale ostati same bez da su u vezi ili braku), čak i provjeravanju njene težine, kako bi se osiguralo da održava određenu traženu težinu za žene stjuardese. Sada, srećom takvi zahtjevi ne postoje.

American Airlines

Kao jedna od starijih stjuardesa, bila je u mogućnosti da izabere svoju željenu rutu, a većinu njene karijere držala se šatlom New York-Washington D.C.-Boston. Kaže da joj to omogućava da svake večeri dođe kući i ostane sa sinom koji ima invaliditet o kojem se brine. “Željela sam da budem kući svake noći. To nije bio izbor za mene, tako sam morala”, rekla je ona.

Nakon svih ovih godina, Bette Nash uživa u svom poslu i ponosna je što radi kao stjuardesa. “To je bio savršen put u karijeri. To je dalo oduška mojoj ljubavi prema ljudima i volim da mislim da sam pružila dobru uslugu drugima. Uživam u svojim malim razgovorima u avionu i često sam zadivljena zanimljivim poslom, putovanjima i životima ljudi koje srećem”, iskrena je ona.

Putnici osjećaju isto prema Bette Nash. “Letim stotine hiljada milja godišnje, ali ovo su uvijek moji najbolji letovi kada je Bette u avionu”, rekao je jedan putnik.

Pročitaj

Bette Nash ne planira podrezati svoja krila i završiti karijeru u avijaciji. “Sve dok imam zdravlje i mogu, zašto ne bih radila. I dalje je zabavno , barem sam napravila svoj dijamantski jubilej, baš kao kraljica Elizabeta!“, kaže ona.

Nakon svih ovih godina, Nash uživa u svom poslu i ponosna je što radi kao stjuardesa.

 

Izvor: mymodernmet.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum