Trenutno čitaš
7 serija kao što je „One day“, ako ti se svidjela ova Netflixova ljubavna drama

7 serija kao što je „One day“, ako ti se svidjela ova Netflixova ljubavna drama

One day

Netflixova serija “One day”, prekrasan prikaz slow burn romanse, ostavila je mnoge obožavatelje u suzama.

Zasnovana na istoimenoj knjizi, serija prati 20-godišnju vezu između ambiciozne književnice, Emme Morley (Ambika Mod), i bogatog, ali bez smjera Dextera Mayhewa (Leo Woodall). Par se sastaje posljednjeg dana fakulteta, a svaka epizoda se odvija 15. jula u drugoj godini kako njihova veza napreduje.

Budući da je “One day” ograničena serija, neće biti još jedne sezone za fanove. Međutim, evo nekoliko sličnih serija koje možda želiš pogledati.

Normal People

Sažetak: Ova miniserija nominovana za Emmyja zasnovana na istoimenom romanu Sally Rooney, govori o prvoj ljubavi i drugoj šansi. Marianne Sheridan (Daisy Edgar-Jones) i Connell Waldron (Paul Mescal) imaju stalno-iznova vezu dok pohađaju istu srednju školu i univerzitet u Irskoj.

Zašto će ti se svidjeti: Romansa u seriji odvija se kroz niz godina, kao i u seriji “One day”. To je takođe pomoglo da se Mescal pretvori u najnovijeg holivudskog srcelomca s njegovom probojnom ulogom Connella.

“Normal People” se emituje na HBO Max.

Tell Me Lies

Sažetak: 2007. Lucy Albright (Grace Van Patten), brucošica izmišljene njujorške škole Baird College, i Stephen DeMarco (Jasckson White), student na istom koledžu, susreću se po prvi put. Serija, zasnovana na istoimenom romanu, prikazuje njihovu burnu romansu u narednih osam godina.

Zašto će ti se svidjeti: Ova romansa je toksičnija od serije “One day”, ali takođe istražuje izazove snalaženja u odnosima nakon fakulteta.

“Tell Me Lies” se emituje na Disney+.

Lovesick

Sažetak: “Lovesick”, koji je prvobitno nazvan “Scrotal Recall”, britanska je serija o Dilanu Witteru (Johnny Flynn), koji otkriva da ima hlamidiju. On odlazi na putovanje sa svojim najboljim prijateljima, Lukeom Curranom (Daniel Ings) i Evie Douglas (Antonia Thomas), kako bi se ponovo povezao sa svojim prethodnim seksualnim partnerkama i obavijestio ih o svojoj dijagnozi.

Zašto će ti se svidjeti: Ako tražiš britansku romantičnu komediju, ne možeš pogriješiti s “Lovesick”. Ima dopadljive glavne likove i zabavan pogled na veze i ljubav.

“Lovesick” se emituje na Netflixu.

Four Weddings and a Funeral

Sažetak: Kao što ime govori, četiri američka prijatelja se sastaju na četiri vjenčanja i sahrani, ali serija se uglavnom fokusira na Mayu (Nathalie Emmanuel) i Kash (Nikesh Patel). Maya je na putu za London kako bi se ponovo spojila sa svojim starim prijateljima kada ima sladak trenutak sa Kashom. Par se kasnije ponovo sastaje, ali Maya otkriva da je Kash vjerenik njene najbolje prijateljice.

Zašto će ti se svidjeti: Ovo je adaptacija klasičnog rom-coma iz 1994. “Četiri vjenčanja i sahrana”, s Hughom Grantom i Andie MacDowell u glavnim ulogama. Iako ova adaptacija prati američke glavne likove, a ne britanske, priča je jednako privlačna.

Starstruck

Sažetak: Rose Matafeo glumi Jessie, novozelandsku milenijalku koja živi u Londonu. U novogodišnjoj noći ima vezu za jednu noć sa zgodnim neženjom, za kojeg ne zna da je poznata filmska zvijezda (Nikesh Patel). Ova luda komedija istražuje šta se dešava nakon veze za jednu noć dok par pokušava da uspostavi vezu.

Zašto će ti se svidjeti: Ideja o razdvojenosti po klasama je centralna za “One Day”, a istražuje se i u “Starstruck”, budući da je jedan lik bogat i poznat, a drugi se bori s dva posla. “Starstruck” je jedna od manje poznatih serija na ovoj listi, ali sve tri sezone su dobile pozitivne kritike kritičara i obožavatelja.

“Starstruck” se emituje na HBO Max.

Pročitaj

Conversations With Friends

Sažetak:  „Razgovori s prijateljima“ (Conversations With Friends), adaptacija je debitantskog bestselera Sally Rooney. Serija prati Frances, 21-godišnju studentkinju dok se snalazi u nizu veza koje je prisiljavaju da se prvi put suoči s vlastitim ranjivostima.

Frances (Alison Oliver) i njena bivša djevojka, a sada najbolja prijateljica Bobbi (Sasha Lane), počinju provoditi vrijeme s Melissom i njenim suprugom Nickom (Joe Alwyn), zgodnim, ali suzdržanim glumcem. Dok Melissa i Bobbi otvoreno flertuju jedna s drugom, Nick i Frances upuštaju se u intenzivnu, tajnu aferu koja ih oboje iznenađuje.

Zašto će ti se svidjeti: Ova serija preispituje osjećaj sebe i prijateljstvo.

Conversations With Friends se emituje na HBO Max.

From Scratch

Sažetak: Serija je epska ljubavna priča o vrtoglavoj romansi amerikanke Amy (Zoe Saldana) sa sicilijanskim kuvarom po imenu Lino (Eugenio Mastrandrea), kojeg upoznaje dok studira u Italiji. Kada se Linu dijagnosticira rak, par se mora pomiriti sa porodicom i prebroditi svoju ljubav suočeni sa neminovnim gubitkom.

Zašto će ti se svidjeti: Ako voliš Italiju, ljubav, hranu, ali i dobro se isplakati, ovo je serija za tebe. From Scratch je romantična drama o međukulturalnoj ljubavnoj priči američke studentice umjetnosti i talijanskog kuhara. Serija prati živote para dok doživljavaju negativne i pozitivne strane svoje romanse.

From Scratch se emituje na Netflixu.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum