Trenutno čitaš
Pravi filmski spektakl “Dina: Drugi dio” napokon u kinima!

Pravi filmski spektakl “Dina: Drugi dio” napokon u kinima!

dine

Film „Dina: Drugi dio“ studija Warner Bros u distribuciji Blitz filma koji na svjetskom nivou već mjesecima privlači pažnju jer je sve vezano za njega fantastično, upravo je postigao i rekordne brojke u pretprodaji.

U kinima je od 28. februara i pruža kinematografsko iskustvo bez konkurencije, pogotovo ako imaš sreću pogledati ga u CineStarovim dvoranama i formatima kao što su ScreenX, 4DX ili eXtreme.

Foto: Our Culture Maag

Sinoć je održana njegova pretpremijera u BiH – obožavaoci su mogli dobiti  originalne filmske postere, a najsretniji “Dina” knjige i poklone iz filma. U CineStaru Sarajevo, ScreenX projekciju s platnom koje se proteže na tri strane, nisu propustili ni Aida Olević, Kenan Cikotić (Black Beriz), Amer Kadić, Davor Gerbus, Josip Milanović, Najla Muratović, Danin Alimanović, Adnan Branković i mnogi drugi. Upravo je u ScreenX formatu iskustvo gledanja bogatije uglom  od 270 stepeni u najintenzivnijim filmskim scenama.

Glavne uloge ovog blockbustera nose najveća holivudska glumica mlađe generacije Zendaya i jedan je od najtalentovanijih  mladih glumaca Timotheé Chalamet.  Uz Chalameta i Zendayu, u filmu glume i Rebecca Ferguson, Josh Brolin i Austin Butler, te Florence Pugh i Dave Bautista, dobitnik nagrade Oscar® Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling i oskarovac Javier Bardem.

dine

Radi se o drugom dijelu spektakla Dina koji je 2021. godine oduševio gledaoce i kritiku te osvojio čak šest nagrada Oscar®.  „Dina: Drugi dio“ nastavlja priču iz prethodnog filma i gledaoce vodi u sasvim drugi svijet u preko 160 minuta čistog užitka, napetosti, vizualne i zvučne čarolije prepune nevjerojatnih scena uz nove likove i ljubavnu priču.

Pročitaj

Radnja nastavlja putovanje Paula Atreidesa, sada ujedinjenog s Chani i Fremenima, dok je na ratnom putu osvete protiv onih koji su uništili njegovu porodicu. Suočen s izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog svemira, nastoji spriječiti užasnu budućnost koju samo on može predvidjeti.

Ulaznice za „Dina: Drugi dio“ dostupne su na cinestarcinemas.ba.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum