Trenutno čitaš
7 najljepših Starbucks mjesta na svijetu

7 najljepših Starbucks mjesta na svijetu

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Za sve one kojima je ispijanje kafe omiljeni ritual, napravili smo popis koji će zagolicati maštu svim ljubiteljima kafeinskog napitka. Možda Starbucks nije prvi izbor za velike poznavaoce kafe, ali na putovanjima najčešće tražimo natpis Starbucks, jer želimo probati njihove napitke. 

Starbucks kafići na jedan poseban način pridonose ljepoti mjesta na kojem se nalaze, a nastavi da čitaš ako želiš znati koji su to najljepši Starbucks kafići širom svijeta.

Starbucks Dewata – Bali

Jedinstveno iskustvo u azijsko-pacifičkoj regiji uzgoja kafe, Starbucks Dewata Coffee Experience na Baliju, nudi istraživanje svijeta indonežanske kafe. Pravo kroz ulazna vrata je terasa ispunjena stablima kafe arabike, koja se zatim otvara u međusobno povezane prostore gdje se posjetioci pozivaju da grabe zrna kafe ili probaju depulpiranje i pranje zrna kafe tokom sezone berbe. Prostire se na oko 6000 kvadratnih metara, dok posjetioci mogu uživati u više od 100 ručno rađenih pića koja su ekskluzivna za ovo mjesto.

Foto: stories.starbucks

Starbucks Carter Road – Mumbai, Indija

Starbucks Carter Road u Indiji – gdje su sva sjedala na otvorenom – nudi izvrsno okruženje za ispijanje kafe na otvorenom. Kafić, koji se nalazi u priobalnom predgrađu Bandra, okružen je zelenilom i palmama. To je savršeno mjesto za uživanje u povjetarcima iz Arapskog mora.

Foto: stories.starbucks

Starbucks Reserve Chao Phraya Riverfront – Bangkok, Tajland

Reserve Chao Phraya Riverfront Starbucks, u glavnom gradu Tajlanda, Bangkoku, služi male serije Starbucks Reserve kafe i tajlandski Muan Jai Blend. Prodavnica je najveći Starbucks u zemlji i slavi tajlandsku kulturu čiji prostor je  ispunjen lampionima u znak pažnje na gradski festival Loy Krathong. Vrhunski dragulj je vanjska terasa s koje se pruža panoramski pogled na obrise Bangkoka i užurbanu rijeku Chao Phraya, poznatu i kao “Rijeka kraljeva”.

Foto: stories.starbucks

Starbucks Blue Mall Punta Cana – Punta Cana, Dominikanska Republika 

Prva lokacija Starbucksa u Punta Cani, smještena u Blue Mall Punta Cana, odaje počast „Dragulju Kariba“ kombinacijom visokokvalitetne arabice kafe i ugodne atmosfere inspirisane lokalnom kulturom. U prodavnici se nalaze murali koje je oslikala lokalna umjetnica, koji pričaju priču o vezi Starbucksa sa dominikanskom zemljom, lokalnim ljudima i magijom zrna kafe.

Foto: stories.starbucks

Grand Turks Cruise Terminal – Turks & Caicos

Grand Turks Cruise Terminal zadržava autentični karipski ugođaj sa svojom ružičastom spoljašnjošću i svijetlom unutrašnjom paletom boja, stvarajući tropsku temu. Na poleđini radnje nalazi se mural, a prikazuje sirenu – ikonu Starbucksa – sa svojim dvostrukim repom savijenim pod vodom. Umjetnik je rekreirao sirenu kako bi dočarao isti mir i zadovoljstvo za koje se pričalo da su mnogi putnici u prošlosti tražili među morem.

Foto: stories.starbucks

Starbucks Reserve Roastery – Milano

Pročitaj

Italija je zemlja espressa i šarmantnih kafića. U Milanu, jednoj od svjetskih prestonica mode i dizajna, u blizini čuvene katedrale Duomo di Milano nalazi se Starbucks Reserve Roastery. Ovdje možeš uroniti u svijet kafe, gledati kako majstori pržionice prže male serije kafe po kojima je Starbucks Reserve poznat.

Foto: stories.starbucks

Starbucks Al Seef – Dubai

Al Seef je jedna od najslikovitijih riva u Dubaiju gdje se nalaze se brojni kafići, restorani i trgovine pa se tako smjestio i prekrasni Starbucks koji na idealan način dočarava ovo mjesto. Jedinstveni stil kafića donosi najbolje od moderne i tradicionalne arapske arhitekture. Eksterijer Starbucksa je u drvetu sa slamnatim krovom i jednostavnim mjestima za sjedenje vani. Enterijer je minimalistički s drvenim namještajem koji dodatno daje šarm ovom mjestu.

Foto: Pinterest

 

Izvor: stories.starbucks.com

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum