Trenutno čitaš
AI umjetnica čijih se radova ne možemo nagledati

AI umjetnica čijih se radova ne možemo nagledati

Gala Home
Gala Home

U posljednje vrijeme jedna od glavnih tema je vještačka inteligencija. Ponekad smo prestravljeni onim što nam ona donosi, ponekad ljuti, ali ono što ne možemo osporiti je da u vještačkoj inteligenciji itekako postoji umjetnost. 

Na društvenim mrežama svakodnevno nailazimo na AI umjetnike i umjetnice čiji radovi gotovo brišu granicu između stvarnog i virtuelnog svijeta. Jedna takva umjetnica koju smo pronašli je Suzan Valois, koja se na Instagramu zove iva_ai_popsurreal.

Ova umjetnica za sebe kaže da pomjera granice u svojim radovima što dokazuju fotografije koje kreira i koje izgledaju nestvarno lijepo. U najljepšim mogućim kombinacijama boja i sa velikom dozom luksuza u njenim radovima možemo prepoznati materijale koji izgledaju kao zlato ili dijamanti.

Ono što se takođe primjećuje u radovima ove AI umjetnice jeste motiv leptira i krila uopšteno, pa su tako aparati za kafu, kreveti ili sprave za vježbanje dobili krila.

Još jedan motiv koji nam je privukao pažnju na profilu ove umjetnice je neobična simbioza između čovjeka i životinje, koju Suzan kreira tako da žirafe, delfini, slonovi ili druge životinje poprimaju ljudski oblik.

Fantastični svijet luksuznih odmarališta je posebna priča u kreacijama ove umjetnice. Veličanstveni lusteri, staklene stepenice i nestvarni bazeni su izgledaju kao pravi raj. Predlažemo ti zapratiš profil ove umjetnice iva_ai_popsurreal i svakodnevno uživaš u njenim prelijepim kreacijama.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum