Trenutno čitaš
5 savjeta kako da preurediš i osvježiš svoj životni prostor

5 savjeta kako da preurediš i osvježiš svoj životni prostor

Gala Home
Gala Home

Postoji mnogo kreativnih, zabavnih načina kako da preurediš i osvježiš svoj životni prostor bez mnogo novca. Donosimo ti 5 savjeta, koji će ti pomoći ukoliko želiš osvježiti svoj životni prostor, a da ne potrošiš mnogo novca.

Pinterest

Galerijski zid

Bijele zidove osvježi uramljenim posterima sa staklenim okvirima. Poredaj ih jedne pored drugih u istim veličinama, ili se odluči za kombinaciju manjih i većih okvira. Posteri danas dolaze u raznim bojama, paternima i dezenima. Ova vrsta dekoracija nije skupa, a tvoj zid će dobiti novo ruho i soba će izgledati trendi i moderna. S druge strane to nije kičasto već minimalističko i elegantno rješenje.

Jysk

Sobne biljke

Ako želiš svom domu da dodaš dodatnu svježinu, a da izgleda življe, prirodnije i ugodnije, najbolja investicija su sobne biljke, koje će uljepšati svaki životni prostor. Ukoliko imaš prostora odaberi veće biljke ili manje biljke stavi na neko uzvišenije mjesto. Možeš biljke i grupisati u jedan ćošak, kako bi se formirao mini vrt.

Pinterest

Jastučići za kauč

Toplu i ugodnu atmosferu upotpuni jastučićima u bojama, koji će kreirati tu “cozy” opuštajuću atmosferu, odaberi ili jednobojne ili ukoliko je kauč jednobojan, onda odaberi neke jastučiće sa nekim življim dezenom. Jastučići nisu skupi, a uljepšaće tvoj dom.

Jysk

Mirisne svijeće

Pročitaj

Obogati prostor mirisnim svijećama u boji, postavi ih na stolić u dnevnoj sobi, na komodu ili na druge komade namještaja u tvom domu. Svijeće nisu skupe, a daju domu neku posebnu ugodnu atmosferu opuštanja.

Jysk

Mini biblioteka

Policu za knjige uredi kao mini biblioteku, knjige možeš složiti po veličini ili po bojama, da izgleda dekorativno i funkcionalno. Mini bibiloteka je uvijek posebno mjesto u domu.

Pinterest

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum