Trenutno čitaš
5 načina da svoje zidove učiniš atraktivnim i korisnim

5 načina da svoje zidove učiniš atraktivnim i korisnim

Gala Home
Gala Home

Postoji toliko načina da svoje zidove učiniš privlačnim i atraktivnim sa različitim mogućnostima u dizajnu, ali nekada je teško znati odakle početi. Stoga Ultra ti donosi mali vodič sa kreativnim tehnikama koje će ti pomoći da otkriješ najnovije ideje i trendove za dekoraciju i svoje zidove učiniš čarobnim i uneseš život u njih. 

Učini svoj zid višenamjenskim 

Atraktivni zidovi trebaju biti upravo to – atraktivni, ali i korisni i praktični dodaci domu.

Foto: Barlow & Barlow
Kombinuj tapete i zidne obloge

Svi dobro poznajemo transformativnu moć boja i uzoraka, a tapete će sigurno održati mekoću prostora. U manjoj prostoriji, pametno rješenje može biti kombinacija tapeta i zidnih obloga; ovo je vizuelno zanimljivo i takođe osigurava da prostorija ne bude preplavljena glasnim printom.

Foto: Matthew Williams
Dramatični zidni mural

Mural na zidu prenijeće te u drugi prostor. Dizajn inspirisan prirodom, granice između unutrašnjeg i vanjskog prostora mogu postati zamagljene, posebno ako eksterijer koji se vidi kroz prozore odražava scenu na zidovima. Energične boje, mješavina raznih uzoraka – stvarnih, obojenih i štampanih – čine svaki kutak veselim, svijetlim i zaigranim. Ovo će imati umirujuće, regenerativno, utješno dejstvo.

Foto: Pinterest
Zidna galerija je uvijek odličan izbor

Jedan od načina da se stvori maksimalan osjećaj prostora u ulaznom hodniku su slike i zidna galerija sačinjena od apstraktnih slika.

Foto: James Merrell
Trik sa ogledalima

Osim što zidove čine privlačnima, ogledala mogu poboljšati iluziju visine, dubine i širine u prostoriji. Ovo je idealno rješenje naročitio za kupatila. Ne samo da će ogledalo učiniti prostoriju većom, već i reflektuje prirodnu svjetlost i daje širinu prostoru. Možeš se igrati sa raznim dizajnim ogledala.

Foto: VSP Interiors

 

Pročitaj

Izvor: homesandgardens.com

 

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum