Trenutno čitaš
5 kreativnih načina za pohranjivanje knjiga

5 kreativnih načina za pohranjivanje knjiga

Gala Home
Gala Home

Ako si veliki ljubitelj knjiga koji posjeduje previše naslova, možda imaš problem kako ih složiti i čuvati.  Knjige mogu postati izvor inspiracije za dizajn interijera i izlaz za kreativnu energiju.

Kada je u pitanju stilizovanje knjiga u tvom domu, mogućnosti su beskrajne (i ne, ne moraš se ograničiti policom za knjige). Ovo su neke nekonvencionalne metode za pohranjivanje knjiga i uljepšavanje doma.

Clarissa Fay

Barska kolica se mogu koristiti u gotovo svakoj prostoriji za držanje omiljenih sitnica i staklenog posuđa, kao i nekoliko boca omiljenih vina ili pića. Ali samo zato što su barska kolica namijenjena za piće ne znači da se ne može kombinovati s nekim od omiljenih knjiga. Napuni donju policu hrpom knjiga, kućnom biljkom i možda malom lampom i kreiraj svoju prenosnu biblioteku.

Janniche | @bloggaibagis

Ako imaš neke omiljene naslove prikaži ih kao umjetnička djela. Estetski ugodnije korice knjiga možeš izložiti kao slike na plutajuće police. Zatim dodaj nekoliko uokvirenih printova i imaćeš zadivljujuću galeriju mješovitih medija.

Carolyn | @theslowtraveler

Ovdje nije potreban namještaj – knjige takođe mogu stvoriti vizuelnu intrigu na podu. Složi svoje omiljene knjige ispod prozorske daske ili uz postolje i dobićeš neočekivani element dizajna u svojoj dnevnoj sobi, kancelariji, hodniku ili ulazu.

Pročitaj

Elizabeth Cara

Klupe su korisna mjesta za namjerni nered, jer mogu unijeti uniformnost na predmete s mnogo varijacija. U slučaju knjiga, ta varijacija može biti visina, debljina, boja ili tekstura. Ako imaš klupu u hodniku ili u podnožju kreveta, razmisli o korišćenju prostora ispod nje da rasporediš hrpe knjiga na različitim visinama ili horizontalni prikaz zanimljivih knjiga. Ovo neočekivano mjesto će stvoriti vizuelnu privlačnost i istovremeno efikasno skloniti knjige.

Anna Liesemeyer | In Honor of Design

Svi imamo te visoke ili nezgodne prostore u našim domovima koji često stoje prazni. Ako imaš neiskorišten prostor iznad kuhinjskih ormarića ili na vrhu visoke police, ovi prostori su savršeni za odlaganje stvari kojima ne moraš svakodnevno pristupiti.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum