Trenutno čitaš
4 znaka da si partneru samo opcija, a ne prioritet

4 znaka da si partneru samo opcija, a ne prioritet

Indomie
Indomie

Nije loše ako želiš da budeš prioritet svom partneru, kada si u vezi. Uostalom, ako ti je neko važan, učinićeš sve da ga zadržiš u svom životu i pokažeš mu koliko ga cijeniš. Realnost je da će biti trenutaka kada partneru nisi prioritet, i to je sasvim u redu. Međutim, postoji razlika između toga da povremeno nisi prioritet svom partnera i da uopšte nisi prioritet, a ako vjeruješ da je tvoja situacija ovo drugo, provjeri šta sve može da ukazuje na to.

prioritet partneru
Foto: freepik.com
Trudiš se samo ti

Ako si jedini/a koji stalno zove, šalje poruke ili zakazuje sastanke, to znači da se ne čuješ s njim/njom osim ako ne započneš razgovor, a to je siguran znak da nisi prioritet svom partneru. Ako osjećaš da se trudiš previše, a da ne dobijaš ništa zauzvrat, to je dobar pokazatelj da nisi na prvom mjestu za svog partnera.

Tvoji napori ostaju nezapaženi

Sve brige, napori, žrtve, ljubazni gestovi i kompromisi, ostaju neprimijećeni od strane tvog partnera. On/a nema pojma šta redovno radiš da pomogneš vezi. Kada te neko ne cijeni i ne poštuje, nikada neće poštovati ili cijeniti tvoje postupke ili napore.

prioritet partneru
Foto: freepik.com
Imaš osjećaj da je veza samo fizička

Ako je tvoj partner zabrinut samo za fizičko i to ti smeta, to bi mogao biti znak da ne daje prioritet vrsti veze koju želiš. Možda samo želi da se zabavi i to mu/joj je u redu. Ali možda nije u redu za drugu osobu.

Pročitaj

Osjećaš se nesrećno i zloupotrebljeno

On ili ona čini da osjećaš iskreno nezadovoljstvo, nesigurnost i maltretiranje. Sve tvoje nesigurnosti su pojačane u njihovom prisustvu, a ti se osjećaš depresivno. Stalno imaš utisak da te iskorištava. Vjeruj svojim instinktima, a ako primijetiš da stalno žrtvuješ svoj život i snove za svog partnera, vrijeme je da ponovo razmisliš o prioritetima u vezi.

Izvor: pinkvilla.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum