Trenutno čitaš
4 načina da osvježiš svoj prostor bez kupovine bilo čega novog

4 načina da osvježiš svoj prostor bez kupovine bilo čega novog

Ako tvoj stambeni prostor treba stilske promjene, malo kreativnosti ti može pomoći da od već postojećih stvari osvježiš svoj dom, bez dodatnih ulaganja.

Čitaj dalje za četiri načina kako da osvježiš svoj prostor.

Prerasporedi namještaj

Jednostavno je nerealno (da ne spominjemo skupo i rasipno) kupiti novi kauč svaki put kada ti dosadi dizajn dnevne sobe. Umjesto toga možemo biti kreativni s rasporedom sobe.

Najjednostavniji način da osvježiš prostor je da prerasporediš svoj namještaj. Premještaj komade iz jednog područja u drugo, mijenjajući i funkciju i osjećaj prostorije.

Pinterest

Raščisti prostor

Učini Marie Kondo ponosnom uz ozbiljnu sesiju čišćenja. Prostor izgleda haotično i neorganizovano što više stvari dodajemo, tako da je jednostavan način za osvježenje da raščistiš sve površine i očistiš ih.

Nemoj se opterećivati, uzmi proces uklanjanja nereda jednu po jednu sobu (ili jednu policu ili jednu ladicu), pitajući se da li još uvijek uživaš u određenim stvarima ili bi i tebi i samim komadima bilo bolje da nađu novi dom. Daj svojim najznačajnijim predmetima mjesto ispred i u sredini za prikaz, rotiraj druge sezonske predmete i doniraj sve što više ne izaziva radost u stilu Marie Kondo.

Pročitaj
rista glista

Pinterest

Rotiraj ukrasne komade

Vaza puna pampas trave koja je dodavala visinu i teksturu tvojoj dnevnoj sobi vjerovatno bi izgledala jednako privlačno u predsoblju. Isto važi i za kolekciju ukrasnih svijeća. Pokušaj ih premjestiti – i sve svoje male, svestrane ukrasne predmete u novi, dobro osmišljen prostor u svom domu.

Isprobavanje novih kombinacija rezultira novim, osvježenim izgledom za koji nije potreban dodatni novac.

Pinterest

Kreiraj galerisjki zid s neočekivanom umjetnošću

Okupi svoje omiljene umjetničke komade ili dodatke iz cijele kuće, uredi ih na jedinstven način i kreiraj galerijski zid. Ovo će zaista dodati dimenziju tvom prostoru.

pinterest

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum