Trenutno čitaš
10 žena koje su svojom ljepotom obilježile 90-te godine

10 žena koje su svojom ljepotom obilježile 90-te godine

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Ljepota jeste bezvremena, ali za Hollywood ovo pravilo važi čini nam se više nego za ostatak svijeta. Spisak najljepših žena 90-ih godina i danas je podjednako relevantan. Kako dugotrajno postići tako dobar izgled? Bez obzira na njihovu tajnu, njihova ljepota se ne može poreći. Zato, osvrnimo se na neke od najljepših žena iz 90-ih u doba njihovog procvata.

Halle Berry

theurbanturbanista

Halle Berry je kroz mnogo toga prošla u životu. Od kraljice ljepote, postala je prva Afroamerikanka koja je osvojila Oscara za najbolju glumicu i time postigla istorijski uspjeh.

Sharon Stone

Getty Images

Sharon Stone postala je i ostala sex simbol 90-ih nakon svoje glavne uloge u trileru “Sirove strasti”. Dobitnica je i nagrade Zlatni globus, a 1995. godine je bila nominovana za Oscara. I danas važi za jednu od najljepših glumica.

Catherine Zeta-Jones

express

Glumica Catherine Zeta-Jones oličenje je prirodne ljepote. Proslavila se u filmu “Zorro”, kada su na ekranu došle do izražaja njena bezvremenska ljepota i magnetizam, ali i glumačke sposobnosti.

Naomi Campbell

businessoffashion

Naomi Campbell otkrivena je sa 15 godina i postala je jedan od modela odgovornih za nastanak pojma “supermodel”. Bila je prva tamnoputa žena koja se pojavila na naslovnicama Vogue-a u Britaniji, Francuskoj i SAD-u.

Jennifer Aniston

Pinterest

Ah, Rachel. Jennifer Aniston bila je jedna od najznačajnijih ikona ljepote devedesetih. Njena frizura iz ‘Prijatelja’ postala je kulturni fenomen i bila je jedan od najpoželjnijih izgleda posljednje decenije 20-og vijeka.

Julia Roberts

ljepotom obilježile 90-te godine
Getty Images

Julia Roberts ima jedan od najljepših osmijeha ikad viđenih na filmskom platnu. Njena prirodna ljepota i talenat za glumu osvajali su režisere, zbog čega je u 90-im ostvarila najveće filmske uloge u karijeri.

Sandra Bullock

ljepotom obilježile 90-te godine
thelistvovo

Sandra Bullock je svestrana glumica kojoj podjednako dobro leže uloge u komedijama, romansama i dramama. O njenoj ljepoti dovoljno govori podatak da je proglašena najljepšom ženom 2015. godine, kada je imala 45 godina.

Angelina Jolie

Pročitaj

ljepotom obilježile 90-te godine
Pinterest

Glumica Angelina Jolie je tokom 90-ih godina prolazila kroz različite faze što se tiče izgleda, ali njena nevjerovatna ljepota nikada nije bila upitna. Mnogi će reći da je Angie najljepša glumica svih vremena.

Denise Richards

Getty Images

Denise Richards bila je Bondova djevojka iz 90-ih i često se pojavljivala na listama najprivlačnijih žena u najpoznatijim muškim časopisima. Glumila je u filmu “Divlja igra” iz 1999. godine, koji je smatran jednim od najslobodnijih filmova tog vremena.

Penelope Cruz

ljepotom obilježile 90-te godine
Getty Images

Penélope Cruz je još jedna žena koja se jedva promijenila u posljednjih 30 godina. Njena koža i figura su besprijekorni, ali ipak, njene oči su najviše zaslužne što se našla na ovom spisku.

 

Izvor: starsinsider.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum