Trenutno čitaš
10 naučno dokazanih činjenica o tome šta muškarci smatraju privlačnim

10 naučno dokazanih činjenica o tome šta muškarci smatraju privlačnim

Jysk
Jysk

Da li želiš da saznaš šta privlači muškarca? Ili te zanima kako funkcioniše muški mozak? Nadamo se da će ove naučno dokazane psihološke činjenice o muškarcima i onom što smatraju privlačnim, razjasniti neke mitove i zablude. Neke od ovih informacija o tome šta muškarci smatraju poželjnim, mogle bi te čak iznenaditi.

Ono što muškarci smatraju privlačnim, nije samo na osnovu fizičkog izgleda. To takođe ima veze sa načinom na koji se ponašaš, kako ti zvuči glas, pa čak i sa onim što nosiš na sebi. Vrijeme je da otkrijemo 10 najzanimljivijih činjenica o muškoj privlačnosti.

Instagram/diorbeautylovers

Muškarcima je crvena boja vrlo privlačna

Bezbrojne studije su otkrile da muškarci žene doživljavaju kao privlačnije i seksualnije, kada nose crvenu boju. Vatreno crvene i tamno crvene nijanse grimizne, posebno su ozbiljan magnet za muškarca. Dakle, ako pokušavaš da privučeš pažnju muškarca, nošenje crvenog komada odjeće ili nanošenje crvenog karmina moglo bi učiniti čuda.

Muškarce više privlači određena vrsta glasa

Tvoj glas može imati zanimljiv uticaj na privlačnost muškarca prema tebi. Studije sugerišu da muškarce više privlače žene sa lijepim i ugodnim glasovima. Žene mogu da promijene ton svog glasa, kako bi zvučao seksi i umiljato.

Muškarcima je privlačno kada se žene smiješe

Muškarcima je privlačno kada se žene nasmiješe i vole lijep osmijeh. Muškarci tada žene vide kao pristupačnije i tumače taj gest kao signal, da bi ona mogla biti zainteresirana za njih.

Instagram/taylorlashae

Kada si privlačna muškarcu, njegov govor tijela se mijenja

Istraživanja pokazuju da kada se muškarcu neko sviđa, on će nesvjesno mijenjati položaj svog tijela i postavljati se na način, koji pokazuje svoje najbolje osobine. Takođe će pokušati da bude okrenut direktno prema tebi i da te gleda u oči, posebno kada pričaš.

Muškarce više privlače harizmatične ličnosti

Privlačnost nije samo tvoj fizički izgled. Muškarci smatraju harizmatične ličnosti veoma privlačnim. Način na koji osoba govori, kako se ponaša, koliko je inteligentna ili duhovita ili kakvom energijom zrači, to će više učiniti privlačnijom osobom muškarcima. Takođe, osobe koje su harizmatičnije imaju tendenciju da budu pristupačnije i samouvjerenije.

Određeni mirisi mogu uzbuditi muškarce

Muškarcima su određeni mirisi privlačniji od drugih. Što se tiče prirodnih mirisa, muškarcima su privlačnije žene koje imaju niži nivo progesterona i viši nivo estrogena. Određeni mirisi, uključujući vaniliju, bundevu i lavandu, takođe mogu uticati na privlačnost muškarca prema ženi.

Pročitaj

Dobar smisao za humor je muškarcima jako privlačan

Muškarci vole kada se smiješ njihovim šalama. Istraživanja pokazuju, da muškarci smatraju da je smisao za humor privlačna osobina.

Instagram / @justinemarjan

Simetrija lica je privlačna osobina za muškarce

Simetrija lica je kada obje strane lica izgledaju potpuno isto. Muškarci (i žene) smatraju da su simetrična lica veoma privlačna. Zbog toga muškarci smatraju da su žene koje nose sunčane naočale privlačnije; par okvira može učiniti da tvoje lice izgleda simetričnije.

Znakovi dobrog zdravlja važni su kada je u pitanju privlačnost

Postoji razlog zašto muškarci smatraju da su čista koža, zdravi zubi, lijepa i zdrava kosa i ružičasti obrazi privlačni – jer oni su znak dobrog zdravlja.

pexels

Muškarcima su žene najprivlačnije kada su plodni dani žene

Zanimljiva studija pokazala je da muškarce više privlače žene, kada su u najplodnijoj tački svog menstrualnog ciklusa. Istraživanje sugeriše, da kako se žena približava vrhuncu plodnosti, njen glas postaje sve viši, njen tjelesni miris postaje poželjniji, a može čak doći i do diskretne promjene u boji usana i kože. U osnovi, sve su to stvari koje muškarci smatraju privlačnim.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum