Trenutno čitaš
Duge teksas suknje nude beskrajne mogućnosti stilizovanja

Duge teksas suknje nude beskrajne mogućnosti stilizovanja

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Trend koji se stalno pojavljuje na Instagram feedu i na street style fotografijama je duga teksas suknja. Da, maksi suknje su bile u trendu ove sezone, ali duge teksas suknje su definitivno privukle našu pažnju.

Većina je visokog struka, ali postoje i stilovi srednjeg i niskog struka. Ima nešto u njima što odaje boemsku atmosferu inspirisanu 70-im, ali možeš ih učiniti i modernim sa sofisticiranim torbicama, klasičnim bijelim košuljama, elegantnim visokim potpeticama ili šarenim dodacima.

Jeremy Moeller/Getty Images

Duga teksas suknja ima potencijal da bude neopjevani heroj tvoje garderobe. Zašto? Zato što je to savršen prelazni i višesezonski komad odjeće. Obuci je uz kožnu jaknu i patike ili dotjeraj s rolovkom i štiklama. Nosi je zimi s puno slojeva, ili je nosi ljeti uz kratki top. Mogućnosti su beskrajne, a s toliko brendova koji preuzimaju trend, sigurno ćeš pronaći opciju koja odgovara tvom ličnom stilu.

Zara

Najomiljeniji maksi stil je nesumnjivo onaj sa razrezom, koji omogućava bljeskove kože između teške tkanine do poda.

@NINASANDBECH

Trend ima nostalgičan pristup iz 90-ih i Y2K, promišljajući ikonske izglede zvijezda poput Britney Spears i Jennifer Aniston. Takođe smo vidjeli trend na pionirkama street style mode kao što su Gigi i Bella Hadid i Julia Fox. Ovaj maksi kroj je u skladu s drugim retro-inspirisanim trendovima 2023., poput ponovnog pojavljivanja širokih farmerki, kargo suknji i grunge stila.

Edward Berthelot/Getty Images
Mango
@pernilleteisbaek
@annabelrosendah
@tineandreaa
Getty Images

@ANAASABER
Edward Berthelot/Getty Images

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum