Trenutno čitaš
10 ideja kako urediti malu kuhinju

10 ideja kako urediti malu kuhinju

Kada je u pitanju dizajniranje male kuhinje, ključ uvijek treba biti kreativnost. Pogledaj kako su ovi vrhunski dizajneri enterijera, koristili male kuhinjske prostore u svoju korist, uz hrabar izbor ormarića i elegantna rješenja za osvjetljenje. Kuhinja u malom stanu može izgledati čarobno, a evo kako…

Bjorn Wallander

Kuhinjske ploče su izrađene od lijevanog betona, a vrata, prozorski okviri i ormarići su obojeni u prilagođenu boju. Bijela ili bež boja, uvijek su super rješenje za vizuelno uvećanje prostora.

Bjorn Wallander

Moderna uska kuhinja, ako nemaš mnogo prostora u kući, dizajneri prostora uvijek imaju pravo rješenje. NE zaboravi kuhinja je ključan dio kuće ili stana i treba da bude lijepa i funkcionalna.

William Waldron

Svjetla i prozračna kuhinja u mediteranskom stilu. Ovo je idealno rješenje ako se kuhinja nalazi do prozora i izvora dnevne svjetlosti, koja je zapravo najbolja. Bonus ideja je da možeš da imaš svoje začinsko bilje u skasijama za pripremu ukusnih jela, jer će biljke uspijevati na svjetlu.

Trevor Tondro

Moderna kuhinja neutralnih boja sa elementima od mesinga. Bijela boja i mesing se odlično slažu, a detaljima i dekoracijom možeš da dodaš malo boje u prostor, kao na primjer zanmljive umjetničke slike na zidovima, uokvirene fotografije, lusteri u bojama i naravno cvijeće na stolu ili šanku.

Simon Upton

Tamno sivi ormarići su dobar kontrast, bijelom zidu i mramornoj ploči. Siva se odlično uklapa sa drugim bojama, a siva izgleda elegantno i uredno. Obogati prostor nekim detaljima u jačim bojama.

kako urediti malu kuhinju
Emily Andrews Photography

Ako voliš retro starinski stil, ovo je savršena kuhinja za tebe. Retro stil nas podsjeća na bake, djetinjstvo, lijepe uspomene i daje nam neku atmosferu topline i udobnosti, a takva kuhinja i treba da bude.

Jane Beiles

Voliš da je sve čisto, uredno i bijelo, imamo rješenje za tebe? Bijelinu i čistoću prostora, obogati korpama s voćem i začinskim biljem. Na zid postavi neku umjetničku sliku ili uokvirenu fotografiju sa nekim inspirativnim citatom. Ako želiš dodatnu dozu kreativnosti u prostoru, oboji jedan zid u neku drugu boju…

Pročitaj

kako urediti malu kuhinju
Simon Upton

Kuhinja može biti i umjetnički kutak u malom stanu. Zašto da ne? Dok čekaš ručak da se skuha, prelistaj omiljeni časopis ili par stranica knjige, odvoji sebi mali slatki kutak, koji može biti kreativan i umjetnički kutak za uživanje u nekom uglu kuhinje.

kako urediti malu kuhinju
William Abranowicz
kako urediti malu kuhinju
Simon Upton

Metal u kombinaciji sa drvetom? Možda je industrijski stil pravi izbor za tebe! Industrijski stil je veoma popularan već godinama i pravo je rješenje za sve ljubitelje ovog stila. Minimalistički, ali opet lijepo, svedeno, jednostavno, elegantno i uredno. Prirodnije boje su idealno rješenje za kuhinju i pripremu ukusnih jela…

 

Izvor: elledecor.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum