Trenutno čitaš
Zogan masaža: Japanski način podmlađivanja lica

Zogan masaža: Japanski način podmlađivanja lica

zogan masaža, masaža lica, japanska masaža

Drevna japanska masaža je odličan saveznik u borbi protiv bora. Iskustvo je nevjerovatno i čarobno, te je dokazano da djeluje na podmađivanje lica jer se ova tehnika fokusira na stimulaciju kože, mišića i limfnog sistema. 

Šta je Zogan masaža?

Zogan masaža je tehnika koja kombinuje akupresuru i limfnu drenažu kako bi se poboljšala cirkulacija, tonirala mišićna tkiva lica i podstakao proces regeneracije kože. Mnogostruki su uticaji ove masaže na ljepotu lica i tena. Pored opuštajućeg uticaja na lice, Zogan masaža magično djeluje na ljepotu i zategnutost lica i na smanjivanje bora. Podstičući limfnu drenažu lica utiče da se  organizam “otarasi” svih štetnih materija i toksina. Pogodnosti Zogan masaže se ogledaju i u umanjivanju podočnjaka i nadutosti lica, kao i ujednačavanju tena.

Foto: freepik

Koje su prednosti Zogan masaže?

Ova japanska tehnika za podmlađivanje lica će koži osigurati ljepotu ako se praktikuje redovno i pravilno. Masaža stimuliše protok krvi u licu što rezultira blistavijim tenom i zdravijim izgledom kože. Tehnike poput tapkanja, akupresure i glađenja stimulišu mišiće lica dajući koži zategnutost, čvrstinu i sjaj. Takođe tehnika tapkanja koja se koristi tokom izvođenja ove masaže smanjuje natečenost lica. Ovo je posebno korisno za područje oko očiju i ublažavanje podočnjaka.

Zogan masaža podstiče detoksikaciju kože tako što njenim redovnim praktikovanjem pomaže uklanjanju nakupljenih toksina što može poboljšati opštu čistoću i zdravlje kože lica. Djeluje opuštajuće i smanjuje stres kojem smo svakodnevno izloženi i koji je itekako zaslužan za stvaranje bora i tankih linija na licu. Praktikovanje ove masaže ima opuštajući efekat na lice, ali i na um što doprinosi mladalačkom izgledu.

Prednost  japanske masaže je i u tome što se primenjuje na sve dijelove lica, obuhvatajući tako sve regije koje su sklone stvaranju bora. Pokretima Zogan masaže se stimulišu mišići koji su bliži površini kože lica, pa su rezultati vidljivi gotovo odmah, a kako stimulišu i dubinske mišiće lica onda su rezultati i dugoročni ako se masaža praktikuje redovno.

Pročitaj
Ideathon

Donosimo i video ove čarobne masaže za koju ti je potrebno svega nekoliko minuta i par jednostavnih pokreta po licu na čemu će ti koža biti itekako zahvalna.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum