Trenutno čitaš
Zoe Kida: Moja muzika je muzika emocije

Zoe Kida: Moja muzika je muzika emocije

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Kantautorka i muzičarka poznata po scenskom imenu Zoe Kida, nedavno je u svoj opus upisala još jedan uspjeh, kada je objavila svoju prvu solo pjesmu „Bejbi“ i odlučila da nastupom na takmičenju „Pesma za Evroviziju ‘22“ otvori vrata svojoj solo karijeri. Ova žena moćnog glasa osvaja beskrajnom emocijom koja se prožima kroz njenu pjesmu i nastup što je stavlja u red onih umjetnika koji se itekako ozbiljno bave muzikom.

Foto: Nebojša Babić

Razgovarali smo sa Zoe Kida o njenoj ustreptaloj, čulnoj i ljubavlju opijenoj pjesmi, o tome šta joj daje inspiraciju, o autorskoj muzici, ali i daljim planovima u karijeri.

Predstavili ste se nedavno prvim solo singlom „Bejbi“ na takmičenju „Pesma za Evroviziju ’22“. Pjesma je već pronašla svoju publiku, ali možete li nam otkriti kako je nastao Vaš prvi solo singl, gdje ste i u čemu pronašli inspiraciju?

Zoe Kida: “Bejbi” je nastala najpre iz refrena koji bukvalno nije hteo da me ostavi na miru nedeljama… imala sam sliku plaže, dvoje zaljubljenih u strasnom zagrljaju, sve vreme sam čula šum mora… Onda mi se pojavila slika Ursule Andress i Sean Connery-ja i povezala sam sliku i ton. Moj bend Sumasišavši postavio je pesmu, produkciju je radio Lazar Arsović i dobili smo predivan rezultat. Sve ono što volim u muzici nalazi se u ovoj pesmi.

Kako biste opisali svoju autorsku muziku?

Zoe Kida: Moja muzika je pre svih žanrovskih odrednica, muzika emocija. Ja sam neko ko je odrastao slušajući Soul, Gospel, R’n’B, Acid jazz… Taj zvuk je ukorenjen u meni i to je ono što ću zauvek slušati. Naravno da pratim trendove i scenu, ali uvek se vodim zvukom sa kojim se identifikujem, a to su pravci koje sam nabrojala.

Foto: Nebojša Babić

Da li su se dešavale neke anegdote na snimanju pjesme koje ćete pamtiti?

Zoe Kida: Osim 5 nervnih slomova zbog kratkog roka, nista bitno. 😂

Da li ste zadovoljni reakcijama publike i koji je bio Vaš cilj? 

Zoe Kida: Moj cij je bila pre svega kvalitetna pesma i nastup koji će makar malo skrenuti pažnju. U toj misiji sam uspela, a ono što je najvažnije je da je publika u regionu oduševljena pesmom „Bejbi“ i da je pesma veoma slušana.

S kim biste voljeli u budućnosti da ostvarite saradnju?

Zoe Kida: Volela bih da uradim duet sa Markom Luisom, mislim da bi to bilo baš lepo, on je My Soul Brother.

Pročitaj

Da li biste mogli da nam izdvojite neke od izvođača sa naše regionalne muzičke scene kojima se posebno divite i zašto?

Zoe Kida: Obožavam Laku zato što je super originalan, jednostavan, dosledan sebi. Matija Cvek, kreator predivnih pesama, vanredan pevač, Damir Urban autor vanvremenskih tekstova, Božo Vrećo glas anđela, Josipa Lisac, simbol originalnosti i muzike koja decenijama nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 Planovi za naredni period kada je u pitanju muzika i nastupi? Šta novo možemo očekivati u Vašoj muzici?

Zoe Kida: Bend Sumasišavši i ja krećemo sa nastupima na leto. Do tada u planu su još sva singla, “Žena Dete” i “Sunce” na kojima radimo.

Poruka za kraj za našu publiku i savjet za sve mlade ljude?

Zoe Kida: Budite svoji, slušajte i muziku koja je starija od vas, ne dozvolite da vas ukalupe, negujte svoju posebnost i volite sebe!

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum