Trenutno čitaš
Znaš li koje je piće, pored vode, najpopularnije na planeti?

Znaš li koje je piće, pored vode, najpopularnije na planeti?

Jysk
Jysk

Njeno veličanstvo – kafa! Crna dama koju lokalno nazivamo i sikteruša, dočekuša, razgovoruša, a postoji vjerovanje da kod nevaljale djece podstiče i rast repa. Mjesto rođenja ove dame je oblast Kafa u Etiopiji, a kod mnogih, kafa nije samo dio svakodnevne rutine već i ritual bez kojeg se ne može.

U potrazi za savršenom kafom koju svi vole došli smo do banjalučke pržionice – Fabrika Coffee. To je mjesto gdje nastaje kafa, gdje se uživa u ukusima ovog čarobnog napitka, a ono što posebno izdvaja ovu banjalučku pržionicu jesu prepoznatljive arome u vidu blendova kojih, u ovom trenutku, ima pet, pa upoznaj se sa svakim od njih i odaberi svoj omiljeni.

Foto: Facebook/FABRIKA COFFEE

BLEND I – da razdvoji noć od dana?

Ovaj idealan spoj svježeg istočnoazijskog zrna i čokoladnog zrna sa osunčanih farmi iz Južne Amerike donijeće izuzetno gustu i kremastu strukturu tvom espresu. U ovom blendu koji 70% čine kvaltetna zrna robuste sa nadmorskih visina preko od 500 m, sa sobom donose jak kofeinski udarac, dok idealan balans i slatkoću daje preostalih 30% finih sorti južnoameričke arabike.

BLEND II – da bude džoker za svaku priliku?

Ravnomjeran odnos snaga, 50-50 arabike i robuste, želja su svakog ljubitelja espresa sa naših prostora. Brazil i Indija zajedno odišu notama karamele sa završetkom crne čokolade na zadnjem nepcu. Pažljivo odabran profil prženja je upravo to što u pravoj mjeri oslobađa ove arome!

Foto: Facebook/FABRIKA COFFEE

BLEND III – da bude samo poziv na kafu?

Blag i balansiran miks u kojem preovladava arabika sa prostora Indije, pravi je izbor ako voliš sladak i blag espreso, sa manjom dozom kofeina, kojem određenu “težinu” daje samo 20% robuste u ovom blendu u kojem ćeš pronaći arome kakoa i duvana.

BLEND IV – da bude uz studente dok stižu junski rokovi?

Pročitaj

Bourbon, Pacas i Mundo Novo podvrste su arabike koje čine ovaj savršen, 100% arabika blend! Za sve one koji uživaju u kafi ili sebe smatraju poznavaocem ovog napitka, Blend IV predstavlja pravi užitak! Arome duvana i crne čokolade upotpunju kremastu strukturu, što rezultira jedinstvenom šoljcom kafe.

BLEND V – da zamiriše na more?

Potpuno drugačiji! Voćne arome, blaga kiselost i osvježavajuće, citrusne note sorte Typica, čine ovaj blend sasvim nesvakidašnjim! Voćna kiselost i note crne čokolade idealna su kombinacija sa mlijekom, dok će istinski ljubitelji kafe pronaći uživanje i u šoljici espresa!

Kako da znaš koji je blend najbolji za tebe?! Pa jednostavno, posjeti neke od kafiterija Fabrike coffee u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu ili Mostaru, a ako si iz Banjaluke, naruči svoj blend preko Zapp aplikacije. Jer da, Fabrika kafe može stići i na tvoju kućnu adresu. A mi sad, odosmo na kafu – Blend V.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum