Trenutno čitaš
Ana Rucner novom pjesmom „Bijeli anđeo“ najavljuje album „Classic Balkan“

Ana Rucner novom pjesmom „Bijeli anđeo“ najavljuje album „Classic Balkan“

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Nova pjesma violončelistkinje Ane Rucner – „Bijeli anđeo“ ovih je dana doživjela svoju veliku regionalnu premijeru i najavila izlazak novog studijskog albuma „Classic Balkan“. Pjesmu prati i zanimljiv video spot, razotkrivajući novo i neočekivano poglavlje u muzičkoj karijeri poznate violončelistice Ane Rucner.

O čemu se zapravo radi, publika u Bosni i Hercegovini imala je priliku već čuti početkom 3. mjeseca kada je Ana promovisala svoj novi muzički izraz na koncertu u Sarajevu. S ovom potpuno novom muzičkom pričom Ana Rucner će se uskoro predstaviti i publici u Mostaru, na koncertu koji će se održati 08.06, u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača, s početkom u 20 h.

Ani će se tom prilikom na sceni pridružiti trubači Elvisa Bajramovića, diva sevdaha Hanka Paldum i kao poseban gost Vlado Kalember.

Koncert se inicijalno trebao održati u terminu 17.05, ali je odgođen na novi termin, što, vjerujemo, neće smetati Aninim brojnim fanovima koji ga s nestrpljenjem očekuju!

Svoj novi album „Classic Balkan“ Ana je intenzivno pripremala pune četiri godine, a novi singl „Bijeli anđeo“ drugi je singl, nakon popularne „Esme“, koji je predstavljen publici.

Pjesma je nastala u saradnji sa Zlatkom Timotićem – Zlajom, a snimana je na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, za potrebe stranog tržišta.

ana rucner bijeli anđeo

„Svaka pjesma koja će se naći na mom novom albumu ‘Classic Balkan’ ima podlogu klasičnog sviranja violončela, u kojem je isprepleten balkanski melos koji obuhvata makedonske i turske ritmove, romantične balade, romsko pjevanje, nevjerovatne spojeve raznih muzičkih mjera kao što je 11/8-insko izvođenje pjesme pod nazivom ‘Oro Rucner’, a na albumu je i jedna posebna pjesma ‘Esma’ koja je i inspirisana čuvenom Esmom Redžepovom“, naglasila je Ana Rucner koja novi album naziva „projektom života“.

„Pjesma ‘Bijeli Anđeo’ jedan je od mojih favorita s novog albuma i jedva sam čekala da ovaj novi singl i video spot predstavim svojim fanovima.  Spot koji prati pjesmu je vrlo jednostavan i minimalistički, a sva je pažnja usredsređena na taj divan zvuk violončela i snažan, emotivan vokal. Ovaj video, baš kao i pjesma, šalju poruku ljubavi i nade, a to je ono što nam danas treba više nego ikada!“ zaključila je Ana Rucner.

Pročitaj

ana rucner bijeli anđeo

Inače, režiju i produkciju video spota „Bijeli anđeo“ potpisuju Danijel Majcen, Marko Grubišić i Tomislav Mateo Klarić, a za styling Ane Rucner pobrinuo se njezin dugogodišnji stilist i prijatelj, Ivan Friščić.

Nakon premijere spota, Ana Rucner ovih dana nastavlja sa svojom koncertnom turnejom koja je vodi do Dubrovnika, Budve i Zagreba, a potom stiže u Mostar!

Ulaznice za Anin mostarski koncertni spektakl u Kosači koji će se održati u partnerstvu s brendom Lasta, mogu se kupiti u sistemu kupikartu.ba i na blagajni dvorane!

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum