Trenutno čitaš
Potrebno je samo 10 minuta za ovaj zidni pilates trening

Potrebno je samo 10 minuta za ovaj zidni pilates trening

zidni pilates trening
Bingo - Sve za dom
Bingo - Sve za dom

Ako su ti dosadni čučnjevi, pilates bi mogao biti odličan način da izmijeniš svoje kućne treninge i zabaviš se; samo pitaj sertifikovanu instruktorku Callie Jardine.

„Nekada sam bila takmičarska umjetnička klizačica i otkrila sam vježbe sa malim učinkom kao što je pilates kada me je moj hronični tendinitis [kada tetiva oteče, što često uzrokuje bolove u zglobovima] sprječavao u mojim uobičajenim vježbama u teretani.”

zidni pilates trening
Foto: Callie Jardine

“Pilates mi je omogućio da nastavim da jačam, čak i sa povredama, i pomažem milionima ljudi širom svijeta da učine isto. Sve vježbe su nježne za naše mišiće i pomažu u ravnoteži, kontroli i fleksibilnosti dok jačaju cijelo tijelo.”

Jardine je osmislila 10-minutnu sesiju pilatesa prilagođenu početnicima kako bi pomogla svima da isprobaju ovu pristupačnu vrstu vježbe. Jedina oprema koja će ti trebati je zid (iako prostirka za jogu može biti korisna za pružanje dodatne udobnosti i prianjanja).

Jardine te vodi kroz čitavu sesiju u videu ispod, pružajući zgodne verbalne naznake koji će ti pomoći da utvrdiš svoje disanje i tehniku. Ovo će ti pomoći da izvučeš maksimum iz svog treninga i da izbjegneš povrede.

“Ovaj zidni pilates trening je odličan trening za cijelo tijelo, koji pomaže stabilnosti, ravnoteži, snazi ​​i kontroli”, kaže Jardine.

“Obožavam da koristim zid u pilates treninzima jer pruža dodatni otpor. Nogama možete jače gurnuti zid kako biste dublje zaronili u radni dio tijela. Takođe, podizanje uvis je nevjerovatno za povećanje cirkulacije, poboljšanje probave i smanjenje mišićnih grčeva.”

Pročitaj

Ako si nov/a u pilatesu, ona preporučuje „radite sa svojim tijelom, a ne protiv njega“, kreni polako i fokusiraj se na svoju formu da smanjiš mogućnost povreda.

 

Izvor: fitandwell.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum