Tvoja omiljena čokoladica u mnogo zdravijoj, domaćoj varijanti? Zvuči previše dobro da bi bilo istinito?
Odabir zdravih sastojaka čini ove Twix štanglice neodoljivim, a priprema je jako jednostavna. Pogledaj recept i isprobaj ga!
Sastojci
Za biskvit:
- ¾ šolje kokosovog brašna
- 1 šolja bademovog brašna
- ¼ šolje javorovog sirupa
- ½ šolje zaslađivača u granulama po izboru
- ¼ posnog keksa
- ½ šolje biljnog mlijeka po izboru
Za karamel:
- 1 šolja biljnog maslaca po izboru
- 1 šolja tečnog zaslađivača
- 1 šolja kokosovog ulja
Za čokoladnu glazuru:
- 2 šolje posne čokolade
Postupak:
Obložiti četvrtasti pleh papirom za pečenje. U velikoj posudi, pomiješati kokosovo brašno, bademovo brašno i zaslađivač po izboru. Dobro izmiješati. Usuti sirup i miješati dok se ne napravi čvrsto tijesto. Dodati izlomljen keks i polako dodavati mlijeko kašikom. Kada se dobije željena, čvrsta tekstura, premjestiti tijesto u pripremljen pleh, poravnati i ostaviti u frižider.
U tavi otopiti biljni maslac, sirup i kokosovo ulje, izmiješati da se sjedini. Preliti dobijeni karamel preko tijesta i ostaviti u zamrzivač.
Kada se ohladilo i steglo, izvaditi iz pleha i isjeći na 18 štanglica. Otopiti čokoladu i koristeći 2 viljuške, umočiti svaku štanglicu u otopljenu čokoladu. Odložiti u frižider da se Twix štanglice stegnu.
Izvor: Instagram/bestofvegan