Trenutno čitaš
Zaviri u Cat Caffe u Šangaju gdje mačke uživaju sa gostima kafića

Zaviri u Cat Caffe u Šangaju gdje mačke uživaju sa gostima kafića

Jysk
Jysk

Smješten u Tianzifangu u Šangaju “Tristy of the CATS”, kafić sa mačkama simpatičan je i udoban, a predstavlja toplo utočište za naše mačje prijatelje. Prije nekoliko godina kineski dizajnerski studio “Parallect Design” transformisao je inače zapuštenu i napuštenu zgradu u utočište za mačke i ljubitelje mačaka.

Kafić je ispunjen drvenim ljestvama, mačjim kućicama i stazama po kojima mačke skaču i igraju se cijeli dan. Gledati mačke kako skakuću po predivnim instalacijama za penjanje, zaista je opuštajuće!

Qingling Zheng, Shijie Zhang

Zamršena struktura instalacija za penjanje, povezuje drugi i treći sprat kafića, kao i rupe na podovima. “Rupa na trećem spratu je postala najomiljenije mjesto za mačke. Mačke koje se penju po ljestvama su takođe postale zanimljiva scena u kafiću”, rekli su iz Parallect Designa.

Qingling Zheng, Shijie Zhang

Kafić ima strukture od drveta jasena i bijele zidove, što cijelom prostoru daje prilično minimalističku i slobodnu estetiku. Geometrijski prozori, dopuštaju da velike količine sunčeve svjetlosti dospiju u prostor, čineći ga prilično laganim i prozračnim. Tu su i pozadine, pa gosti kafića imaju zanimljive pozadine za snimanje selfija i fotografisanje s mačićima.

Qingling Zheng, Shijie Zhang

Zgrada je imala prilično strmo stubište, koje je preuređeno, kako bi posjetiocima bilo sigurnije za penjanje. Sredstva za dezinfekciju ruku i japanke takođe se nalaze na ulazu, kako bi se mace zaštitile od izvora bakterija i virusa koji se prenose obućom. Obris kafića u obliku kuće, daje mu prilično jedinstven izgled, omogućujući mu da se ističe od ostalih kafića u blizini.

Qingling Zheng, Shijie Zhang

Prostori za odmor takođe su na trećem spratu sa stolovima, koji služe kao mjesta za druženje nakon što se posjetioci prestanu igrati s mačkama. Između drvenih blokova izrezbarene su okrugle rupe koje omogućuju mačkama da skaču i kreću se kroz njih.

Pročitaj

Qingling Zheng, Shijie Zhang

Parallect Design je poručio: “Mačke su zapravo domaćini i vlasnici prostora, a ljudi su gosti, posjetioci i prolaznici”. Gledanje mačaka kako skaču kroz različite nivoe isntalacija od drveta ili drijemaju u svojim kućicama i ležajevima, najbolja je stvar koju svaki ljubitelj mačaka može poželjeti!

Qingling Zheng, Shijie Zhang

Izvor: yankodesign.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum