Trenutno čitaš
Iznenada preminula Lisa Marie Presley

Iznenada preminula Lisa Marie Presley

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Ovog jutra naslove svjetskih medija ispunila je vijest da je iznenada preminula Lisa Marie Presley (54), poznata kantautorka i kćerka Elvisa i Priscille Presley.

People

‘Teškog srca moram podijeliti tužnu vijest da nas je napustila moja prekrasna kćerka Lisa Marie’, potvrdila je Priscilla u izjavi za People.

‘Bila je najstrastvenija snažna žena, puna ljubavi koju sam ikada poznavala. Molimo za privatnost dok se pokušavamo nositi s ovim dubokim gubitkom. Hvala vam na ljubavi i molitvama’, dodala je Priscilla.

U četvrtak ujutro, Presley je hitno prevezena u bolnicu zbog srčanog zastoja, od kojeg je na kraju i preminula.

Us Weekly

Lisa je rođena u Memphisu, Tennessee, 1. februara 1968., tačno devet mjeseci nakon Elvisovog i Priscillinog vjenčanja. Sa samo 4 godine se preselila u Los Angeles sa majkom, nakon razvoda njenihroditelja 1973. godine.

Elvis je preminuo u avgustu 1977. kada je Lisa Marie imala 9 godina, čime je postala jedna od nasljednica njegovog imanja, uz djeda Vernona Presleya i prabaku Minnie Mae Hood Presley. Nakon njihove smrti 1979. i 1980., ona je postala jedina nasljednica, a takođe je naslijedila očevu rezidenciju u Gracelandu.

Getty Images

U oktobru 1988. Lisa Marie udala se za Dannyja Keougha, muzičara iz Chicaga, sa kojim je dobila dvoje djece: kćerku Riley 1989. i sina Benjamina 1992. Nakon pet i po godina braka, par se razveo u maju 1994.Godine.

Pročitaj
Peggy Gou

Nepunih mjesec dana kasnije udala se za pjevača Michaela Jacksona, kojeg je prvi put upoznala na jednom od koncerata svog pokojnog oca u Las Vegasu kada je imala 7 godina, a kralj popa je još uvijek bio član Jackson Five. Dvije godine kasnije Lisa Marie i Jackson prekinuli su vezu.

Godine 2000. Lisa Marie se vjerila za muzičara rođenog na Havajima Johna Oszajca, iako je veza prekinuta kada je upoznala glumca Nicolasa Cagea na rođendanskoj proslavi Johnnyja Ramonea 2000. godine. Dvije godine kasnije, Lisa Marie i Cage su se vjenčali na tajnoj ceremoniji na Havajima na 25. godišnjicu Elvisove smrti. Međutim, manje od četiri mjeseca nakon vjenčanja, par je objavio da se rastaje.

Svoj četvrti brak sklopila je 2006. s Michaelom Lockwoodom, sa kojim je Lisa Marie dvije godine kasnije dobila kćerke blizanke, Harper i Finley. Lisa Marie je potom podnijela zahtjev za razvod u junu 2016., a razvod je okončan 2021. godine. Od kada su se rastali, njih dvoje su bili upleteni u stalnu bitku oko starateljstva nad svojom djecom.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum