Trenutno čitaš
Zašto ne smijete propustiti proljetni No Sleep festival?

Zašto ne smijete propustiti proljetni No Sleep festival?

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

U susret predstojećem neprospavanom vikendu pod budnim okom kultne sove, donosimo razloge zbog kojih ne smijete propustiti proljetno izdanje No Sleep festivala!

proljetni no sleep festival
Foto: FRED GASI

Vodeća imena svjetske elektronske muzičke scene i lokalne snage okupiće se 8. i 9. aprila u Beogradu, koji će na 48 sati postati prijestonica klupske scene.

No Sleep označava početak Exitove festivalske sezone

Festivalsko ljeto počinje ranije – nakon dvogodišnje pauze, veliki povratak No Sleep festivala, izdanka kultne No Sleep Novi Sad bine i oaze najkvalitetnijeg techno i bas zvuka, označiće početak ovogodišnje festivalske sezone.

#NSF prvi je u nizu događaja iz porodice EXIT festivala, dok nas do vrhunca ljeta na Petrovaradinskoj tvrđavi očekuje i Sea Star festival. Ova godina obećava reanimaciju cjelokupne muzičke i festivalske industrije, a garantujemo da ne postoji bolji način za otpočinjanje najluđeg ljeta od 48 sati kvalitetnog No Sleep programa.

Proslava titule: Najbolji novi evropski festival

U januaru 2020. godine #NSF je ponio titulu Najboljeg novog evropskog festivala na svečanoj dodjeli prestižnih Evropskih festivalskih nagrada održanoj u Holandiji, nakon samo dva uspješno održana izdanja. To ne bi bilo moguće bez vijernih No Sleepera, koji će sada zajednički zasluženo proslaviti.

Foto: Marie Staggat
Nina Kraviz, Stephan Bodzin, DJ Bone, DVS1, DJ Tennis, Léger, Agents Of Time

Nastavlja se tradicija okupljanja ljubitelja elektronske muzike oko lajnapa sačinjenog od globalno najtraženijih izvođača iz različitih dijelova Evrope i svijeta. Ovog vikenda u Beogradu biće predvodnica techno scene Nina Kraviz, specijalni live act predstaviće Stephan Bodzin, čuveni američki DJ i producent DVS1 donosi znalački spoj techna, housa i „svega između“, dok iz Italije stižu DJ Tennis u zajedničkom setu sa Kristijanom Molnarom, kao i duo prepoznatljiv po melodičnom technu Agents of Time, a sa izvorišta detroitskog techna dolazi legendarni DJ Bone. Sébastien Léger predstaviće esenciju francuskog elektro hausa, a kompletan line-up dostupan je na stranici No Sleep festivala.

Beograd: Epicentar klupske scene

Za vrijeme No Sleepa Beograd postaje prijestonica elektronske muzike i epicentar klupske scene. Glavna lokacija ostaje Luka Beograd, ali ovog puta u hangaru Matrez, čija brutalistička arhitektura već na prvi pogled oduzima dah, što ga čini savršenim prostorom za izvođače kao što su, između ostalih, undergraund velikani DJ Bone i DVS1.

proljetni no sleep festival
Foto: Kenton Thatcher

Druga glavna lokacija jeste kultni beogradski klub Drugstore koji donosi širi žanrovski spektar u kojem svako može pronaći ponešto, od hip hopa i trepa, preko hausa, do techna.

Beogradski klubovi 20/44, half, Dot, Ben Akiba i Silosi Beograd takođe će ugostiti lokalne izvođače i rezidente, što No Sleep festival postavlja na čak sedam  različitih lokacija u gradu.

Tematska žurka, trep, šljokice, afteri i podrška lokalnoj sceni

Klub Drugstore ugostiće dominantno lokalne izvođače i nove mlade snage. Crni Cerak, Lacku, Spejs Noksi, Kene Beri, Tam i Mladabeba donose hip hop i trep zvuk, subota je rezervisana za tematsku žurku Euforija, koja nosi naziv istoimene serije, tako da su, između ostalog, na repertoaru obavezne i šljokice i nezaboravan provod.

Pročitaj

A tu su i nezaobilazni afteri! Njihov dio su Daniella Da Silva B2B SUMIA, Human Rias, Monosaccharide, N-tchbl dok će festival svojim setovima zatvoriti ni manje ni više nego – Dejan Milićević  i Sebastien Leger.

proljetni no sleep festival

No Sleep konferencija

Pored glavnog muzičkog programa, u okviru festivala održaće se i sada već tradicionalna dvodnevna No Sleep konferencija, na kojoj će biti riječi o najaktuelnijim temama u vezi sa muzičkom i festivalskom industrijom. Relevantni sagovornici okupljeni na konferenciji podijeliće svoja iskustva, od Metaversa, NFT-jeva i njihovog značaja za kreativne industrije, preko mentalnog zdravlja, „cancel“ kulture, novih trendova u savremenoj muzici i festivalskoj budućnosti nakon pandemije.

Posjetioci i mladi umjetnici imaće priliku otkriti i gotovo trideset godina čuvane tajne DJ-inga koje će sa njima podijeliti DJ Bone, a moći će i da se upoznaju sa osnovama muzičke produkcije uz bitmakere Luxonee-ja iz Bassivity Musica.

Svi dnevni sadržaji, paneli i radionice su besplatni i otvoreni za posjetioce, a održavaće se u prostoru Marsh Open Space u Cetinjskoj, u petak i subotu od 13 do 18 časova. Program konferencije nalazi se na sajtu festivala.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum